Η εταιρεία που θα σχεδιάσει τη Νέα Τούμπα φτιάχνει το μεγαλύτερο γήπεδο στον κόσμο! (pics)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου21 Αυγούστου 2024

Το Μαρόκο είναι αποφασισμένο να πάρει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 μακριά από την Ισπανία. 

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί, επίσης, από την Πορτογαλία, αλλά το Μαρόκο καταρτίζει σχέδιο για να διεξαχθεί ο μεγάλος αγώνας στο «Grand State Hassan II», το νέο γήπεδο που ετοιμάζεται και θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο χωρητικότητας 115.000 θεατών.

Βρίσκεται περίπου 24 μίλια βόρεια της Καζαμπλάνκα, στη μέση της ερήμου, και θα δαπανηθούν για την κατασκευή του περίπου 520 εκατομμύρια δολάρια!


Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο τελικός θα γίνει είτε στο νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», είτε στο νέο «Καμπ Νόου», το Μαρόκο έχει, ήδη, καταθέσει φάκελο για το σούπερ στάδιο, για να πείσει τη FIFA.


Το ενδιαφέρον είναι ότι τα σχέδια έχουν εκπονηθεί από την εταιρεία Populous, που θα είναι ο αρχιτέκτονας του σχήματος για τη Νέα Τούμπα

Γύρω από το «Grand Stade Hassan II» όλα θα χτισμένα από την αρχή με μοντέρνο... λουκ. Κάποιες από τις καινοτομίες, είναι ότι σχεδιάζεται η εγκατάσταση μίας στέγης τύπου σκηνής και ότι θα υπάρχουν πέντε επίπεδα στις κερκίδες. 

Όλα αυτά θα αρχίσουν να γίνονται πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον, όταν θα ξεκινήσει η κατασκευή σε οικόπεδο 100 στρεμμάτων. «Το Grand Stade Hassan II θα είναι ένας πραγματικά εμβληματικός και ορόσημος χώρος για το Μαρόκο και για το ίδιο το ποδόσφαιρο και θα είναι ένα από τα σπουδαία στάδια στον κόσμο», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Populous, Κρίστοφερ Λι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.