Η επόμενη στάση στον Γολγοθά του ΠΑΟΚ γράφει “μεγάλη νίκη-πρόκριση”

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Φεβρουαρίου 2024


Πάμε σήμερα και στις αδυναμίες που εμφάνισε ο ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ και δεν πρέπει να τις ξαναδούμε στα ουκ ολίγα ντέρμπι που έχουμε μπροστά μας, αρχής γενομένης από το σημερινό με τον Παναθηναικό:


* Στα πρώτα 15 λεπτά “καταπίνει” την ΑΕΚ και έχει την κατοχή της μπάλας. Μετά, μέχρι το 60' κατοχή έχει η ΑΕΚ. Το σκηνικό αλλάζει μόνο μετά την είσοδο του Ντεσπόντοφ, του Κωνσταντέλια, του Μπράντον και του Σβαμπ.

* Σε όλο το ματς, δεν μπορούν να προσφέρουν επιθετικά ο Μπάμπα και ο Σάστρε.

* Σε όλο το ματς, μέχρι να αντικατασταθεί, είναι δημιουργικά απών ο Οζντόεφ.

* Σε όλο το ματς, μέχρι να αντικατασταθεί, είναι ανύπαρκτος επιθετικά ο Μουργκ.

* Σε όλο το ματς, μέχρι να αντικατασταθεί, είναι εντελώς ακίνδυνος ο Ζίβκοβιτς.

* Σε όλο το ματς, είναι καλά μπλοκαρισμένος και δεν μπορεί να δράσει ο Τάισον.

* Σε όλο το ματς, μέχρι να αντικατασταθεί ο Σαμάτα, ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς φορ. Η μάλλον έχει έναν φορ που “χαλάει” πολλές από τις επιθέσεις του.

Από τον Σαμάτα, δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο. Τόσο (δεν) μπορεί, τόσο (δεν) προσφέρει. Αλλά με όλους τους άλλους τι έγινε; Ξέχασαν ξαφνικά το ποδόσφαιρο;

Η απάντηση είναι απλή: Απέναντι σε μια σοβαρή και αγκρέσιβ ομάδα, με πολλά τρεξίματα και πολύ πρέσινγκ, δεν τα κατάφεραν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο γιγαντόσωμος Μεϊτέ, ούτε ότι την εικόνα του ΠΑΟΚ την άλλαξαν οι ταχύτατοι και δαντελένιοι Ντεσπόντοφ και Κωνσταντέλιας. Αρα, απέναντι σε ένα τέτοιο στιλ παιχνιδιού με τέτοιους αντιπάλους, θα πρέπει να βρεθεί το αντίδοτο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, ο Παναθηναικός, όμως, τα έχει ως ένα μεγάλο βαθμό και εκείνο που επείγει τώρα είναι να εξασφαλιστεί η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντέξει σ' αυτό το φοβερό πρόγραμμα των τεσσάρων σερί ματς-φωτιά μέσα σε 11 μέρες, από τα οποία μόνο το ένα ανήκει στο παρελθόν και ήδη καταγράφηκε απώλεια δύο βαθμών.

Ας δούμε και τις “ειδικές” βαθμολογίες μας, μετά και την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Ο Παναθηναικός παραμένει η ομάδα με τις λιγότερες απώλειες στα εύκολα, θεωρητικά παιχνίδια:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

ΑΓ. -Β.

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 16 6

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17 7

3. ΠΑΟΚ 17 8

4. ΑΕΚ 16 11

Στα ντέρμπι η ΑΕΚ, με την ισοπαλία στην Τούμπα, θα κλείσει την κανονική περίοδο με την καλύτερη συγκομιδή. Εναν μόνο βαθμό λιγότερο, όμως, θα έχει ο ΠΑΟΚ αν νικήσει τον Ολυμπιακό και, σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα μείνει στη συγκομιδή του... απόλυτου μηδενός.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΑΓ. Β.

1. ΑΕΚ 6 12

2. ΠΑΟΚ 5 8

3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 6 8

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 0*

*(1-1)

Οντως ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει έναν Γολγοθά, έτσι όπως του προέκυψε το πρόγραμμα τον Φερβουάριο και αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι σήμερα η νίκη επί του Παναθηναικού, γιατί όχι και με ένα σκορ που θα μετατρέψει σε απλή διαδικασία τη ρεβάνς. Μπορεί. Είναι στις δυνατόητές του.

ΥΓ. Οχι χαμένα, “νεκρά” διαστήματα, έξυπνη προσέγγιση, προσοχή στην άμυνα και αξιοποίηση των επιθετικών αρετών της ομάδας, μπορούν να οδηγήσουν σε μια τέτοια νίκη. Αρκεί σήμερα να δούμε τον κανονικό σε όλα ΠΑΟΚ. Και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.