Η ΕΠΟ αλλάζει τους ξένους αρχιδιαιτητές σαν τα πουκάμισα, αλλά τα προβλήματα με την διαιτησία παραμένουν άλυτα

Δημήτρης Κανελλάκης19 Οκτωβρίου 2023

Και επισήμως, λοιπόν, ο Σουηδός, Πίτερ Φρόιντφελντ, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ο νέος μας αρχιδιαιτητής, δηλαδή. Αυτός που διαδέχεται τον Μπένετ. Ο τέταρτος, κατά σειρά, ξένος αρχιδιαιτητής τα έξι τελευταία χρόνια (προηγήθηκαν οι Περέιρα και Κλάτενμπεργκ).

Έξι χρόνια με ξένους αρχιδιαιτητές και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι του πρωταθλήματος της Super League 1. Έξι χρόνια με τους Έλληνες διαιτητές στο περιθώριο. Έξι χρόνια προσδοκιών που δεν δικαιώθηκαν, ελπίδων που διαψεύστηκαν.

Όποιος ισχυριστεί ότι μετά από έξι χρόνια με ξένους αρχιδιαιτητές και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο έλυσε το μεγαλύτερο πρόβλημά του, μάλλον δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ή έχει τους λόγους του να προσεγγίζει το θέμα με έναν υποκειμενισμό που κινείται στα όρια της ιδιοτέλειας.

Δυστυχώς, πολύ λίγα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Τόσο λίγα ώστε οι εντάσεις να είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως και η αμφισβήτηση και οι καταγγελίες και τα υπονοούμενα. Τόσο σε βάρος των ξένων αρχιδιαιτητών, όσο, φυσικά, και των επιλογών τους.

Κανείς από όσους πέρασαν έως τώρα αυτά τα έξι χρόνια από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κατάφερε να πείσει, συνολικά, τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους. Για όλους κάτι είχαν να πουν οι ισχυροί του ποδοσφαίρου μας, κάτι να τους καταλογίσουν.

Θα μπορέσει ο Φρόιντφελντ να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά; Θα μπορέσει ο Σουηδός να διαχειριστεί καλύτερα το Big4; Θα αποδειχθεί ικανότερος από τους προκατόχους του σε επιλογές που δεν θα προκαλούν αντιδράσεις;

Προσωπικά, πολύ θα ήθελα να τον δω τον άνθρωπο να τα καταφέρνει. Πολύ θα ήθελα να δω, επιτέλους, έναν επικεφαλής στην ελληνική διαιτησία που θα επιβάλλει με την στρατηγική και τις αποφάσεις του... σιωπητήριο. Που δεν θα δίνει δικαιώματα, αλλά θα συζητιέται μόνο θετικά. Έναν αρχιδιαιτητή που θα δουλέψει γι' αυτό που και οι προηγούμενοι το υποσχέθηκαν αλλά ποτέ δεν τους απασχόλησε σοβαρά, την εκπαίδευση, δηλαδή, των Ελλήνων διαιτητών ώστε κάποια στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος με τους ξένους και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ωστόσο, πολύ αμφιβάλλω... Ψεύτης να βγω, αλλά νομίζω ότι κι ο Σουηδός θα έχει την τύχη που είχαν οι προκάτοχοί του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.