Η επιτυχία κι η αποτυχία του ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης07 Μαΐου 2023

Μήτε κρύο, μήτε ζέστη στην Τούμπα η αναβολή της σημερινής αγωνιστικής. Δεν αλλάζει ουσιαστικά, οτιδήποτε. Διαφωνείτε;

Υποθέτοντας δε, πως η διεξαχθεί εντός της εβδομάδας – οποία ξημερώνει αύριο – δε θεωρούμε πως σε δυο, τρεις ημέρες γίνονται θαύματα! Για να είναι παρόντες τότε ως ετοιμοπόλεμοι στον αγώνα με τον Βόλο. Όσοι θα ήταν απόντες τώρα.

Συμφωνείτε;

Για τον ΠΑΟΚ ο προγραμματισμός δε φαίνεται, να αλλάζει. Την άλλη Κυριακή, στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα. Με στόχο την τρίτη, την προνομιούχο τρίτη θέση. Και συγκεντρώνεται; Συγκεντρώνεται; Αφιερώνεται ψυχή τε και σώματι… Και πνεύματι, και πνεύματι στο Κύπελλο!

Με την ευκαιρία της αναφοράς μας, θα θέλαμε, να επαναλάβουμε την πεποίθηση μας περί της κατάκτησης κι ουχί απλά, της διεκδίκησης του Κυπέλλου. Η κατάκτηση και μόνον η κατάκτηση βαρύτιμου τροπαίου, θα αποτελούσε για προπονητές και παίκτες τού ΠΑΟΚ «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»…

Σε αυτήν, όλοι αυτοί, θα εξαγνιζόταν για τις αμαρτίες τους στο Πρωτάθλημα. Και δε θα περιοριστούν αυτές, οι πολλές αμαρτίες, εάν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει την τρίτη θέση. Για μία ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ αποτυχία είναι ακόμη και η δεύτερη της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια; Η τρίτη θέση δεν είναι επιτυχία. Υποχρέωση προπονητών και παικτών είναι. Αυτούς αφορά ως ομάδα. Έχουν – βλέπετε - ως μπόνους από την τρίτη θέση, τον πρόσθετο χρόνο ανάπαυσης… Αναδιοργάνωσης… Κι ανασυγκρότησης τους.

Για το επίπεδο τού κόσμου του ΠΑΟΚ μετρά μόνον η κατάκτηση του τίτλου. Είτε στο Πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο. Η διεκδίκηση τους δεν είναι καν …παρηγοριά.

Πιστεύουμε λοιπόν… Δίχως απλά, να θεωρούμε… Πιστεύουμε, πως και προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν κατανοήσει αυτά τα δεδομένα περί επιτυχίας κι αποτυχίας. Αποτυχίας μάλιστα, δίχως ελαφρυντικά και δικαιολογητικά επιχειρήματα. Κι ανάλογα θα πράξουν προς όφελος εαυτών κι αλλήλων βεβαίως, βεβαίως!.

ΥΓ 1 : Όμορφα ακούσθηκε η σκέψη του Δημοκράτη Παπαδόπουλου περί ονομασίας της «Θύρας 4» ως «Θύρας Θωμά Μαυρομιχάλη»! Από την σκέψη του αντιπροέδρου της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη μέχρι την πράξη υπάρχει λίγος χρόνος. Δεν υπάρχει καν χρόνος για μία ιερή υποχρέωση της ΠΑΕ. Την τοποθέτηση μιας μαρμάρινης πλάκας στην είσοδο της «Θ 4» με τα ονόματα των πιονέρων και πρωταγωνιστών της ιστορίας της, οι οποίοι τη ζουν πλέον, από τον ουρανό…

ΥΓ 2 : Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ βέβαια, περιμένουμε – καιρό, πολύ καιρό - και μία ανάλογη ενέργεια για να τιμάται καθημερινά η μνήμη προσώπων, τα οποία έγραψαν την ιστορία της ομάδας της. Είτε φορώντας, είτε δε φορώντας την θρυλική ασπρόμαυρη φανέλα, με τον «δικέφαλο» στο στήθος.

ΥΓ 3 : Καλά, για το Ιστορικό Μουσείο του ΠΑΟΚ… Κουρασθήκαμε, να περιμένουμε ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη. Νιοι ήμασταν και γεράσαμε. Στέρεψαν τα λόγια μας. Κι εδώ απορούμε: Εάν κι εφ’ όσον έχει τεθεί σοβαρά, το θέμα υπόψη του Ιβάν Σαββίδη. Θα είχε μάλιστα, μεγάλο ενδιαφέρον, να μαθαίναμε την άποψη του. Για την οποία όσοι αντιλαμβάνονται τα βάθη ψυχής και πνεύματος του… Είναι απόλυτα βέβαιοι, ποια είναι!

ΥΓ 4 : Βαρύτατη η ευθύνη για το… τέλμα του θέματος – τού Ιστορικού Μουσείου – και των βετεράνων του ΠΑΟΚ. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για την δική τους ιστορία…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.