Άρης: Η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και η περίπτωση του Φαν Βέερτ

Γιώργος Στράντζαλης22 Αυγούστου 2023

Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Αρης χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Φωνάζει από μακριά (εδώ και καιρό) ότι το ρόστερ έχει χτυπητές αδυναμίες τις οποίες η ομάδα πλήρωσε ακριβά στην εκκίνηση της φετινής σεζόν. Πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη και ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. 

Για άλλη μία χρονιά οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάζουν σχεδόν τις ίδιες χτυπητές αδυναμίες: ένα ρόστερ με ουσιαστικά κενά, παρά το γεγονός ότι έγιναν 14 μεταγραφές. Χωρίς στόπερ εδώ και έναν μήνα (!) ούτως ώστε να καλυφθεί το κενό του Μπράμπετς, χωρίς αξιόπιστη εναλλακτική για αμυντικό χαφ, χωρίς δεύτερο φορ, μετά τον παραγκωνισμό του Γκρέι και παίκτες οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα αλλά δεν έχουν δώσει αποτελεσματικές λύσεις. Το αντίθετο μάλιστα.

Για παράδειγμα, Μενέντες και Πάβιτσιτς δεν έχουν πείσει κανέναν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν ουσιαστικές επιλογές στον προπονητή. Ο Ζουλ ακόμη παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, ενώ ο Κάρλσον έχει ποιότητα αλλά -ακόμη τουλάχιστον - δεν είναι το σημείο αναφοράς μεσοεπιθετικά. Μια ομάδα που θέλει τόσο νωρίς μέσα στο καλοκαίρι να κάνει το βήμα παραπάνω, φροντίζει τουλάχιστον να έχει έναν βασικό κορμό και όχι να στηρίζει σε πειράματα και λύσεις εκ των έσω (βλ. Οντουμπάτζο) για να καλυφθούν οι παραλείψεις και οι αστοχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό. 

Γιατί, καλώς ή κακώς ο Αρης κατά μεγάλο ποσοστό αυτές πλήρωσε σε συνδυασμό με τα δικά της λάθη που κόστισαν μία μεγάλη πρόκριση και βαθμούς στο Πρωτάθλημα. Δεν είχε -και δεν έχει – τις εναλλακτικές που θα διαμορφώσουν μία καλύτερη κατάσταση, θα δώσουν ανάσες και κυρίως θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις στην ομάδα.

Τουλάχιστον τρεις προσθήκες

Με τον Αρη να έχει χάσει ήδη τον πρώτο στόχο της σεζόν, που ήταν η διάκριση στην Ευρώπη φτάνοντας τουλάχιστον μέχρι τα playoffs του Conference και μετρώντας τις πρώτες πληγές που δημιούργησαν οι απώλειες με Ντινάμο και ΟΦΗ, η επόμενη μέρα φωνάζει για ενίσχυση. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα τουλάχιστον τρεις προσθήκες και να καλυφθούν τα κενά: στο κέντρο της άμυνας, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Αηδόνης (ακόμη) δεν υπολογίζεται και “πίσω” από Φαμπιάνο-Μπράμπετς δεν υπάρχει κάτι άλλο, στον άξονα με την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη “πίσω” από τον Ζουλ και στην κορυφή της επίθεσης, καθώς είναι απαραίτητο να υπάρχει back up πίσω από τον Μορόν. Μεταγραφές ουσίας, που πρέπει να γίνουν… χθες.

Ο Φαν Βεέρτ…

Κι έτσι στο προσκήνιο έρχεται ξανά η περίπτωση του Τόμας φαν Βέερτ, για τον παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τους Κιτρινόμαυρους, αλλά τώρα φαίνεται ότι η υπόθεσή του αναμένεται να “τρέξει” πιο ουσιαστικά, με τον Αρη να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον παίκτη και την ΑΕΚ. 

Με Λιβάι Γκαρσία και Πόνσε πλέον, ο Ολλανδός δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι έμεινε εκτός ευρωπαικής λίστας για τα ματς με την Αντβέρπ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του Αρη, ο οποίος θα κάνει κίνηση εφόσον η Ένωση αποφασίσει να του αποδεσμεύσει το συμβόλαιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.