Η έκβαση της κόντρας του χρόνου με προπονητές και παίκτες του Πρωταθλητή!

Αρις Νικολάκης13 Ιουλίου 2024

Δεν είναι, για να χειροκροτείς προπονητές κι παίκτες φίλη και φίλε του Πρωταθλητή αλλά.. Δεν είναι και να απελπιστείς. Η αλήθεια και η η πάσα αλήθεια είναι πως η προετοιμασία επί του παρόντος, απέχει από το επιθυμητό ή – εάν θέλετε – το προσδοκώμενο επίπεδο. Ίσως, να είναι καλύτερα έτσι. Για να σφίξουν τα λουριά. Τούτο δε, καθώς διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού μάλιστα, στον ορίζοντα τού Πρωταθλητή σημάδια έπαρσης, χαλαρότητας κι επιπολαιότητας…

Απαράδεκτα σημάδια!

Και δεν τα βλέπουμε εμείς. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα είδε. Και τους… Την είπε περί ταπεινότητας κι σοβαρότητας. Αυτοί όμως, ή οι παίκτες μάλλον … Δεν την άκουσαν. Αλλά κι αυτός; Δεν αρκεί το εκκωφαντικό μήνυμα του με τον θυμό του κι την εξαιτίας του σιωπή μετά την ήττα από την Γκενκ. Στην βράση κολλάει το σίδερο.

Η ενθρόνιση κι η στέψη του Πρωταθλητή δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγο, να καταστεί ασπίδα του. Δόρυ πρέπει να καταστεί σε μία αγωνιστική περίοδο κατά την οποία η μη εκ νέου κατάκτηση του τίτλου… Η μη ενθρόνιση και στέψη δηλαδή… Θα είναι αποτυχία!

Για να το εμπεδώσουν τούτο οι παίκτες, με ευθύνη του προπονητή. Έτσι, ώστε να προσγειωθούν. Να σοβαρευθούν. Να αγωνισθούν το ταχύτερο δυνατόν. Θα τα πράξουν όλα αυτά. Τα έχουν πράξει. Έχουν το κολλάει αλλά… Είναι κρίμα κι άδικο, να σπαταλάνε χρόνο στην προετοιμασία, για να διορθώσουν αντίο να βελτιώσουν εαυτούς κι αλλήλους…

Συμφωνείτε; Πιστεύουμε ακράδαντα… Ναι!

Για να καταλήξουμε ως συνήθως… Στους φιλικούς αγώνες της προετοιμασίας ο προπονητής εκτιμά την εξέλιξη της. Μόνον εντός της ομάδας του διαμορφώνουν εντυπώσεις. Αυτοί γνωρίζουν τι αναζητούν, τι βρίσκουν, τι αλλάζουν, τι διορθώνουν, τι χρειάζεται η ομάδα τους. Όλοι οι άλλοι; Αφ’ ενός καταλαβαίνουμε πολλά κι αφ’ ετέρου λίγα (τι λίγα; Ουδέν…) μπορούμε, να κάνουμε.

Οφείλουμε όλοι εκτός ομάδας Πρωταθλητή… Εκτός αποδυτηρίων, για να είμαστε ακριβείς, να καταγράφουμε αγωνιστικές εικόνες και μόνον αυτές. Και να αναφέρουμε ως δείκτες της εξέλιξης της προετοιμασίας ορισμένες σοβαρές κι έμπλεες ουσίας αναφορές του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναμένοντας απλά, την έκβαση του αγώνα δρόμου του χρόνου με προπονητές κι παίκτες του Πρωταθλητή. Από αυτήν, την έκβαση, εξαρτάται κατά πολύ η πορεία του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Επίσης, οφείλουμε, να αναφέρουμε γεγονότα, τα οποία αναδεικνύουν δεδομένα της προετοιμασίας. Γεγονότα, τα οποία έχουν δυναμική για την εξέλιξη της προετοιμασίας.

Τέτοια όπως η απουσία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς από την προετοιμασία. Η ελλιπής προετοιμασία του Γιάννη Κωνσταντέλια. Το …σημειωτόν στην εξέλιξη του Μπουάνα Σαμάτα. Και τα βήματα …πίσω του Τζόνι Ότο.

Διαφωνείτε; Πιστεύουμε ακράδαντα… Όχι!

ΥΓ 1 : Τα έργα ομιλούνε δυνατότερα από τα λόγια. Καθώς λοιπόν, στην …κατασκευασμένη – πριν κάποιες δεκαετίες - χώρα τους οι «Μακεδόνες», δεν ακούν από λόγια… Ίσως, λέμε: Ίσως… Ήγγικεν η ώρα στη γεννημένη – πριν πολλούς αιώνες - δική μας χώρα, να ακούσουν από έργα δια παντός νόμιμου τρόπου!

ΥΓ 2 : Εάν κι εφ’ όσον τα Σκόπια, δεν υποστούν άμεσα τις συνέπειες από την προκλητική τους πολιτική, δε θα αντιληφθούν ποιοι είναι, πως είναι και που είναι… Ναυαγοί στο πέλαγος της ουτοπίας τους ως … κατασκευασμένοι «Μακεδόνες». Πλέοντας πάνω σε μία σανίδα σωτηρίας… Την επαίσχυντη για την Ελλάδα κι ανιστόρητη, Συμφωνία των Πρεσπών!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.