Η εφικτή 4η θέση και ο ορθολογισμός στον σχεδιασμό του Αρη

Βασίλης Μάστορας18 Οκτωβρίου 2024

Να λοιπόν που ο Αρης, στριφογυρνάει στα πόδια των ομάδων του big 4 και κερδίζει τα εύσημα από φίλους και εχθρούς. Είναι η ομάδα η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που προσφέρουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, που έχει πληρότητα σ’ όλες τις θέσεις και νίκησε παλληκαρήσια και πεντακάθαρα στα ντέρμπι τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. 

Αρα η παρουσίαση του στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά από επτά αγωνιστικές, θεωρείται μία δίκαιη κατάκτηση και εφάμιλλη της φετινής ποιότητας του Αρη. Μία σύνθεση εμπειρίας και ταλέντου. Εξέλιξη η οποία «χτίστηκε» πάνω στον περσινό κορμό. Γκρουπ που ενισχύθηκε με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι «κούμπωσαν» άμεσα στην ομάδα κι έτσι ο Αρης εισέπραξε γρήγορα το ταλέντο των νεοαποκτηθέτων.

Ηταν η πρώτη χρονιά που η διοίκηση λειτούργησε στο χτίσιμο του ρόστερ με ορθολογισμό. Με αργά αλλά σταθερά βήματα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με κινήσεις ουσίας. Απέφυγε την αριθμητική ενίσχυση του ρόστερ, φιλοσοφία που ακολούθησε την προηγούμενη χρονιά και προτίμησε την ποιοτική ενίσχυση. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, που λέει και ο λαός. Φρόντισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Κουέστα εγκαίρως, δεν έκλεισε το κεφάλαιο παραμονής του Φαμπιάνο και προχωρούσε τον υπόλοιπο σχεδιασμό. 

Απέκτησε ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήθελαν να κάνουν ένα πετυχημένο νέο βήμα στην καριέρα τους και «έκλεινε» με επιτυχία τα κενά που υπήρχαν στην ομάδα. Φροντίζοντας να υπάρχουν εναλλακτικές για όλες τις θέσεις ώστε να μην πιάνει πονοκέφαλος τον Μάντζιο όταν υπάρχουν απουσίες και να μην πετιούνται πολύτιμοι βαθμοί. Και οι επιλογές δικαιώθηκαν στην πράξη. Οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν με τρία νέα πρόσωπα στην άμυνα, λόγω απουσιών, στον αγώνα με τη Λαμία, αλλά τα πήγαν περίφημα. Το κέρδος του ορθολογισμού στον σχεδιασμό. Λύσεις σχεδόν ισάξιες για το κέντρο, αλλά και για τα άκρα. Και πρόσθετη ενισχυτική λύση για την επίθεση με την απόκτηση του Κουάσιον. Ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει λύσεις αγωνιζόμενος σ’ όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Ο Αρης λοιπόν απέφυγε στον σχεδιασμό τα λάθη των προηγούμενων χρόνων. Προτίμησε την ουσία από τον εντυπωσιασμό, έκανε καλό σκάουτινγκ και πέτυχε διάνα. Αποτέλεσμα; Μεγάλωσε τις πιθανότητες του να πετύχει φέτος αυτό για το οποίο οι περισσότεροι τον θεωρούσαν ξεγραμμένο. Δηλαδή να μπει στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Αν τα καταφέρει θα έχει πετύχει μία πρώτης τάξεως επιτυχία, προϊόν κατά μεγάλο βαθμό του σχεδιασμού που έγινε κατά τη μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού. Αλλωστε ότι σπέρνουν οι ομάδες το καλοκαίρι το θερίζουν την… άνοιξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.