Η δυσκολία του ΠΑΟΚ να μη γίνει ευκολία των άλλων, του Big4…

Αρις Νικολάκης21 Μαρτίου 2024

Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε. Όπου και να στρέψουμε το βλέμμα μας. Όπου και να ανοίξουμε τα αυτιά μας… Πουθενά, μα πουθενά δεν ακούμε κ αι δεν βλέπουμε αναφορές… Ρι αναφορές; Αναφορά, για να είμαστε ακριβείς, στο ελληνικό Πρωτάθλημα μήτε ακούμε, μήτε βλέπουμε. Κι αναρωτιόμαστε; Ρε, μπας και τελείωσε; Ή ολοκληρώθηκε;


Ούτε τελείωσε, ούτε ολοκληρώθηκε. Καλά, καλά μόλις άρχισαν τα πλέι οφ. Τι έγινε; Το νέκταρ από τη συγκλονιστικά επική ανατροπή και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στις οκτώ του Κόνφερενς Λιγκ ρέει ακόμη στις φλέβες του οργανισμού του. Με άλλα λόγια; Δεν ξεμέθυσε ακόμη από το θεϊκό μεθύσι εκείνης της απαστράπτουσας βραδιάς της προπερασμένης Πέμπτης. Μιας βραδιάς η οποία έλαμψε εκτυφλωτικά θαμπώνοντας την Ευρώπη…

Είναι όμως, καιρός να ξεμεθύσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ Τούτο δε, για να ξαναζήσει τέτοια μεθύσια. Πρέπει να κλειδώσει στα βάθη του σκληρού δίσκου το Κόνφερενς Λιγκ. Να κάνει επανεκκίνηση στο Πρωτάθλημα. Να τρέχει για τον Παναθηναϊκό. Και να αφήσει στην άκρη την Μπριζ.

Παρεμπιπτόντως, η Μπριζ, η Βρύγη ελληνιστί, είναι πόλη-όνειρο! Μία εκ των επονομαζόμενων «Βενετία του Βορρά» με το όνομα της να προέρχεται μάλλον, από τις πολλές γέφυρες οι οποίες την στολίζουν εντυπωσιακά. Είναι διάσημα για τα κεντήματα της, τις δαντέλες τη. Μία δαντέλα, ένα κέντημα του ,,,ΠΑΟΚ εκεί, κατά τον πρώτο αγώνα, θα μπορούσε, να αποτελέσει εφαλτήριο για πρόκριση στις τέσσερεις ομάδες του Κόνφερενς Λιγκ.

Ορίστε, παρασυρθήκαμε κι εμείς. Ποιος πρώτος αγώνας με την Μπριζ; Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, στο «Απόστολος Νικολαίδης» προηγείται. Κι ουχί μόνον χρονικά αλλά και σημειολογικά. Ακολουθούν οι αγώνες με τη Λαμία στην Τούμπα και με ην ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά». Μετά έρχεται η ώρα της Μπριζ το «Γιάν Μπρέιντελ»…

Η έννοια του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πλέον, το ψυχικό και πνευματικό συμμάζεμα της ομάδας του. Όσο για το αγωνιστικό; Θεωρούμε πως ο Ρουμάνος προπονητής θα έχει περισσότερες επιλογές μετά την επικείμενη επιστροφή του Γιάννη Μιχαηλίδη και τού Ζόαν Σάστρε. Με την ελπίδα βέβαια, να επιστρέψουν υγιείς οι διεθνείς.

Θεωρούμε επίσης, πώς από τις 31 Μαρτίου – παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό – μέχρι τις 11 Απριλίου – παίζει ο ΠΑΟΚ με την Μπριζ - θα ανακατεύει συνεχώς την… τράπουλα. Και για συντηρήσει την ομάδα του με περισσότερους από ένδεκα παίκτες σε αγωνιστική κατάσταση… Δύο καρπουζιών σε μία μασχάλη! Ήτοι, σε μία κομματάκι δύσκολη κατάσταση.

Και την κάνει δυσκολότερη το γεγονός της δυσκολίας της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου η οποία δύναται, να εξελιχθεί σε ευκολία των άλλων δύο ομάδων του Big 4. Με λίγα λόγια; Όταν θα καίγεται το πελεκούδι στην Ευρώπη, στην Ελλάδα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα είναι με το ένα πόδι πάνω στο άλλο.

Χρειάζεται λοιπόν, μέγιστη προσοχή για απαξάπαντες στην Τούμπα. Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει, να αντιλήφθηκαν μετά από τη συγκλονιστικά επική ανατροπή και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στις οκτώ του Κόνφερενς Λιγκ… Δεν έχουν ταβάνι! Εμείς το λέμε. Το είπε κι ο Ιβάν Σαββίδης, Αυτοί τι πράττ0υν έχει σημασία. Έτσι ώστε η δική τους δυσκολία να μη γίνει ευκολία των αντιπάλων τους στο «μέτωπο» του …πολέμου για τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τώρα, ένα κι εφ’ όσον θα ήθελαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, να εμπλεκόταν κι αυτοί στο κάψιμο του πελεκουδιού; Ε, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.