Η δύσκολη επιλογή του επιτελικού μέσου για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ακης Μάντζιος δοκίμασε κάθε πιθανό σχήμα και πρόσωπο (στον άξονα της μεσαίας γραμμής) ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναιτωλικό δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει για τον ποδοσφαιριστή ο οποίος θα αγωνιστεί πίσω από τον Λορέν Μορόν για να βοηθήσει στον τομέα της δημιουργίας.

Το σενάριο χρησιμοποίησης δύο αμυντικών χαφ μάλλον πρέπει να αποκλειστεί λόγω της αμυντικής λογικής του αντιπάλου (συνηθίζει να αγωνίζεται με πεντάδα στην άμυνα) και κατ’ επέκταση εκτιμάται ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία δεύτερου «κόφτη». Ο δε Μπίργκερ Βερστράτε δεν έχει δοκιμαστεί στη θέση του εσωτερικού μέσου. Αν αυτό είχε συμβεί και διαπιστωνόταν ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της θέσης, τότε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα θα πήγαινε κατευθείαν στο «10» και το ζήτημα θα τελείωνε εκεί. 

Οι δύο ποδοσφαιριστές θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς ο Βέλγος θα έχει ρόλο 6αριου, ο Νταρίντα 8αριου και αναζητείται ο τρίτος. Στη διάρκεια της εβδομάδας ο Ακης Μάντζιος δοκίμασε δίπλα τους τον Ρούμπεν Πάρντο αλλά αυτό το σχέδιο δύσκολα θα εφαρμοστεί στο ξεκίνημα του αγώνα. Το δε σενάριο χρησιμοποίησης του Ντομαγκόι Πάβιτσιτς επίσης δεν μοιάζει πιθανό καθώς με την παρουσία του ο Κροάτης δεν έχει πείσει τον προπονητή του, γι’ αυτό εξάλλου δεν έχει καθιερωθεί στην 20αδα της ομάδας.

Ο δε Σάπι Σουλεϊμάνοφ έδειξε αρκετά βαρύς στο ντέρμπι της Τούμπας και κατ’ επέκταση ότι θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση. Ως εκ τούτου, οι επιλογές του Ακη Μάντζιου μοιάζουν περιορισμένες. Είτε θα χρησιμοποιήσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον Λορέν Μορόν, είτε τον Τζόνι Μενέντες. Εκτός κι αν αποφασίσει να αλλάξει τον σχηματισμό και πάει στο 4-4-2 με τον Άλβαρο Ζαμόρα δίπλα στον Λορέν Μορόν. Πρόκειται για μια διάταξη που ο έμπειρος τεχνικός δεν συνηθίζει να παίζει. Ακόμη δηλαδή και στην πρώτη θητεία του στους «κίτρινους» την είχε επιλέξει – σε ξεκίνημα παιχνιδιού – μόνο με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα τον Φλεβάρη του 2022.

Το σενάριο του Χριστοδουλόπουλου μοιάζει ως επικρατέστερο και για τον τρόπο που σκοπεύει να αντιμετωπίσει ο Μάντζιος το παιχνίδι καθώς θέλει από την ομάδα του να επιβληθεί από το ξεκίνημα του αγώνα. Παράλληλα γνωρίζει ότι θα χρειαστεί κάθετη πάσα και πρόσωπα για να διασπάσει μια πολυπρόσωπη άμυνα. Ο Παναιτωλικός έπαιξε με πεντάδα στην άμυνα και στα τρία παιχνίδια που έδωσε στο Πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.