Η… διάβαση που θα αλλάξει, συγκλονιστικά, το μέλλον του Πρωταθλητή!

Αρις Νικολάκης03 Ιουνίου 2024

Κατ’ αρχήν… Ορθά, ορθότατα πράττει ο Πρωταθλητής. Και τακτοποιεί πρώτα, πρώτα τις εντός της Οικογένειας του εκκρεμότητες. Συζητά με την Μπενφίκα για τον Σουαλιχό Μεϊτέ. Συζητά με τον Τόμας Κεντζιόρα. Συζητά με τον Στέφαν Σβαμπ. Δεν είναι φυσικά, ίδιες οι συνθήκες των τριών συζητήσεων. Εν τούτοις ο Πρωταθλητής τις κάνει με κοινό γνώμονα το οικονομικό αγκαζέ με το αγωνιστικό συμφέρον του. Και στις τρεις συζητήσεις ο Πρωταθλητής έχει και το μαχαίρι κι το καρπούζι.

Στη συνέχεια, δεν αρνείται, να συζητήσει για άλλες δυο εν δυνάμει εκκρεμότητες - κι αυτές βέβαια - εντός της Οικογένειας του. Αφορούν το παρόν και κατ’ επέκταση το μέλλον του Γιάννη Κωνσταντέλια και του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Σε αυτές τις δύο ο Πρωταθλητής, κατά πως λέγαμε και χθες, δεν έχει ούτε το μαχαίρι, ούτε το καρπούζι. Και για να μην είμαστε απόλυτα, απόλυτοι… Έχει ή το μαχαίρι ή το καρπούζι! Με άλλα λόγια; Η εξέλιξη των συζητήσεων γι’ αυτές τις καυτές εν δυνάμει εκκρεμότητες δεν εξαρτάται μόνον από αυτόν…

Είναι γνωστό τοις πάσι πως κι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας κι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είναι σαφείς μεταγραφικοί στόχοι ισχυρών ευρωπαϊκών ομάδων. Καθώς δε, τα πάντα έχουν μία τιμή… Είναι αδύνατον, να μη συζητείται η τιμή μας. Αμφότεροι πωλούνται μεν αλλά δεν ξεπωλούνται, δε. Τούτο υπό μία μη συζητήσιμη, ως άκρως απαραίτητη, προϋπόθεση. Να επιθυμούν αμφότεροι, να μεταγραφούν. Δε λέμε, να πωληθούν. Δε μας αρέσει… Τι δε μας αρέσει; Απεχθανόμαστε κυριολεκτικά, το συγκεκριμένο ρήμα!

Εάν κι εφ’ όσον επιθυμούν, τα βλαστάρια αυτά του Πρωταθλητή να μεταγραφούν… Κι εάν κι εφ’ όσον συμφωνούν οι ομάδες… Ουδείς δύναται, να αποτρέψει τη μεταγραφή τους. Προς μέγιστη λύπη των φίλων του Πρωταθλητή.

Φυσικά, θα υπάρξει δυσαρέσκεια. Φυσικά, θα βγει στενοχώρια. Θα επικρατήσει πίκρα. Αναγκαίο κακό είναι. Είπαμε όμως… Εάν κι εφ’ όσον επιθυμούν, τα βλαστάρια αυτά του Πρωταθλητή, να μεταγραφούν… Κι εάν κι εφ’ όσον συμφωνούν οι ομάδες!

Θα υπάρξει όμως, αντίδραση στην περίπτωση κατά την οποία τα έσοδα από τη μία ή τις δυο αυτές πωλήσεις, δεν αξιοποιηθούν για την αμεσότατη, ακόμη περισσότερο, αγωνιστική ενίσχυση του Πρωταθλητή. Δεν το βλέπουμε ως πιθανή εξέλιξη. Δεν το ακούμε έτσι αλλά… Το λέμε απλά, για να το πούμε.

Εξάλλου, το είδος των άπιστων Θωμάδων δεν έχει καταργηθεί σε… κύκλους του Πρωταθλητή. Ευδοκιμεί στα πέριξ της Τούμπας. Δίχως να υφίστανται μάλιστα, ανάλογες προϋποθέσεις. Ουδέποτε έχει συμβεί, να μην αξιοποιηθεί μία τέτοια μεταγραφή από τον Πρωταθλητή. Κι έχουν όλοι αυτοί… Οι άπιστοι Θωμάδες θέσει «τους δακτύλους τους επί των τύπων των ήλων», για να πεισθούν! Αλλά… Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Καθώς λοιπόν, ο Πρωταθλητής προετοιμάζεται μία ακόμη φορά, να διαβεί το κατώφλι του ενιαίου βαθμολογικά Ομίλου των 36 ομάδων (σύμφωνα με το νέο τρόπο διεξαγωγής) τού Τσάμπιονς Λιγκ… Έχουν γνώση οι φύλακες τους για τις σημαντικά αυξημένες αγωνιστικές απαιτήσεις αυτής της …διάβασης. Η οποία φυσικά, θα αλλάξει συγκλονιστικά το μέλλον του Πρωταθλητή!

ΥΓ 1 : Είθισται στην ετήσια καταλυτικά συγκινητική εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος με τους 318 νεκρούς της μαρτυρικής Κοινότητας των Πύργων Εορδαίας, να παρίσταται η κορυφή της Πολιτειακής αρχής του τόπου. Ως εκ τούτου με περίσσιο σεβασμό ερωτούμε: Η κυρία Κατερίνα Σακκελαροπούλου παρέστη εφέτος;

ΥΓ 2 : Η μαρτυρική κοινότητα των Πύργων Εορδαίας πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ φόρο αίματος. Το γεγονός εκτιμάται ως το δεύτερο μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα των Ναζί στην Ελλάδα μετά από εκείνο των Καλαβρύτων. Το χωριό καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Εκτελέσθηκαν ή κάηκαν ζωντανοί κάτοικοι τους. Θύματα θηριωδών των αιμοσταγών Γερμανών…

ΥΓ 3 : «Τρόμαξε η γη από τις κραυγές τους. Φοβήθηκε ο ουρανός…», μας διηγιόταν ο παππούς μας, Κοινοτάρχης τότε των Πύργων!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.