Η δέσμευση για νίκη και το… ραντεβού με το άγνωστο

Βασίλης Βλαχόπουλος16 Δεκεμβρίου 2023

Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα υποδηλώνει τη σημασία των τριών επόμενων αγώνων καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα εδραίωσης στην 5η θέση της βαθμολογίας παράλληλα με τη μείωση της βαθμολογικής απόστασης από την τετράδα και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει ο Αρης κάνοντας focus στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Είναι ευνόητο ότι εφόσον οι «κίτρινοι» συγκεντρώσουν αυτούς τους εννιά βαθμούς, δεν θα έχουν τον παραμικρό λόγο να κοιτάξουν προς τα κάτω αλλά να επικεντρώσουν το βλέμμα τους προς την τετράδα του Πρωταθλήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο αυριανός αγώνας με τον ΟΦΗ ισοδυναμεί με δέσμευση νίκης. Η σημασία αυτού αποτυπώθηκε εξάλλου και από τον ίδιο τον Ακη Μάντζιο ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι… «είναι καλή ομάδα με συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού τον τελευταίο ένα χρόνο με την παρουσία του προηγούμενου προπονητή. Σίγουρα, τώρα τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά, γιατί ανέλαβε καινούργιος προπονητής. Δεν ξέρω τι μπορεί να προλάβει μέσα σε αυτές τις ημέρες να αλλάξει, αλλά περιμένουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπαμε ως τώρα».

Ο Πέπε Μελ προανήγγειλε τη δημιουργίας μιας επιθετικής ομάδας, στον Αρη εντούτοις, εκτιμούν ότι αυτές οι αλλαγές δεν γίνεται να δρομολογηθούν μέσα σε δύο-τρεις ημέρες. Αντιλαμβάνονται ότι το σχέδιο της αμυντικής τριάδας ανήκει στο παρελθόν, περιμένουν την επιστροφή στην αμυντική τετράδα, θεωρούν όμως ότι το παιχνίδι μετάβασης το οποίο χαρακτηρίζει τον ΟΦΗ δεν θα αλλάξει, τουλάχιστον, στον αυριανό αγώνα.

Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος στο σχήμα που φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» στο μυαλό του έμπειρου τεχνικού, αυτό των τριών κεντρικών χαφ με τη συνύπαρξη των Βερστράτε-Ζουλ στον άξονα και μπροστά τους τον Βλάντιμιρ Νταρίντα με περισσότερες ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι αλλά όχι πίσω από τον Λορέν Μορόν ο οποίος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Καθώς ο ΟΦΗ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μεγιάδο και ο Ακης Μάντζιος θεωρεί ζήτημα κομβικής σημασίας τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, είναι ξεκάθαρο ότι θα επενδύσει στην κυριαρχία της ομάδας του, αναδιαμορφώνοντας φυσικά το πλάνο του σε σχέση με αυτό που εφαρμόστηκε κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Εμμεσα το παραδέχθηκε εξάλλου λέγοντας (στα κανάλια Novasports) ότι… «στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ η προσέγγισή μας θα είναι διαφορετική σε σχέση με τα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.