Η δεύτερη ασπρόμαυρη φιέστα, ο Μεϊτέ και η «μάχη» της ΕΠΟ

Δημήτρης Μπούζας03 Ιουνίου 2024

Επέλεξα συνειδητά να προτάξω στο σημερινό σχόλιο την «είδηση» (μαζί με την πρόσκληση) που αφορά την δεύτερη ασπρόμαυρη φιέστα, την οποία ετοιμάζουν οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα η ιστορική «Θύρα 4», για έναν απλό αλλά και κατά την ταπεινή μου άποψη σημαντικό λόγο: Για να επαναφέρω την αύρα της μεγάλης φετινής κατάκτησης και για να υπενθυμίσω το χρέος όλων, ώστε να διατηρηθεί ο ενθουσιασμός ο οποίος είναι απαραίτητος για να αναθερμανθούν και για να ανατροφοδοτηθούν κίνητρα και αισιόδοξες προοπτικές.

 Διαβάστε την ανακοίνωση με την πρόσκληση και πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία βάζει και πάλι τον λαοφιλέστατο σύλλογο στον βατήρα της εκτόξευσης της αισιοδοξίας του: «Η Θεσσαλονίκη, ο ασπρόμαυρος βορράς και οποίο σημείο της γης βρίσκονται ΠΑΟΚτσήδες, εδώ και δύο εβδομάδες αποτελούν εστίες γιορτής.

Εδώ και τόσες ημέρες τριγύρω μας βλέπουμε μόνο χαμόγελα και χαρά, ενδεικτικό της αλληλεπίδρασης που έχει ο σύλλογος με την πόλη του και τους κατοίκους της. Ο ορισμός δηλαδή του "μια πόλη, μια τεράστια ομάδα". Θέλοντας να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, η ΘΥΡΑ 4 διοργανώνει σε λίγες ημέρες μια βραδιά που θα μείνει στην ιστορία, για να γιορτάσει με τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. την κατάκτηση του πιο γλυκού, του πιο μάγκικου, του πιο τρελού τίτλου. Για να γιορτάσει ότι δεν έχει ξαναγίνει όπως πραγματικά του αρμόζει. Την Παρασκευή 7/6, με το τρόπαιο του Πρωταθλητή στα χέρια και καλεσμένο το ΛΑΟ του μεγαλύτερου κοινωνικού κινήματος της χώρας, θα κάνουμε μια ακόμα απονομή. Χορεύοντας σαν τρελοί μέσα στη νύχτα των άλλων, δίνοντας φως με τα πυροτεχνήματα μας, τραγουδώντας με όλη την ασπρόμαυρη οικογένεια. Αδέρφια ΠΑΟΚτσηδες, και αυτή η νύχτα θα είναι δικιά μας. Μετά τιμής, ΘΥΡΑ 4».

Σας εξομολογούμε ειλικρινά ότι μετά από αυτό ένιωσα κάπως πιο άνετα, γιατί είναι αλήθεια πως υπήρξαν κάποιες ανησυχίες και προβληματισμοί που δεν τις περιμέναμε. Μπήκα λοιπόν και πάλι στην ευθεία αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι όλα πηγαίνουν κατ΄ ευχή, έστω και με κάποιες ταλαντεύσεις. Το πρωτάθλημα που κέρδισε τα περισσότερα εγκώμια από όλα τα μέχρι τώρα της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνει ορθάνοιχτο το δρόμο για τις υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκές διακρίσεις, όντας προσβάσιμες και εφικτές. Αν και εσείς νιώθετε όπως κι εμείς, σας έλειψε δηλαδή η αύρα του πιο τρελού όπως το χαρακτηρίζετε και μάγκικου πρωταθλήματος, έχετε την ευκαιρία να ξαναγεμίσετε τις μπαταρίες σας και να βρεθείτε και πάλι στην πρώτη γραμμή.

Βέβαια η επικαιρότητα σε ότι έχει σχέση με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ και τους καθ ύλην αρμόδιους για την ενίσχυση του ρόστερ αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, ενόψει της πολύ μεγάλης ευκαιρίας την οποία κέρδισε με το σπαθί της η ομάδα, δίνοντας όπως προαναφέραμε την δυνατότητα να βρεθεί ακόμη και στον χρυσοφόρο League Stage του Champions League. Επ΄ αυτού και επισήμως ανακοινώσεις υπήρξαν μόνον για την απόκτηση δύο ταλαντούχων νεαρών (Θυμιάνης, Τσιφτσής). 

Σε ότι αφορά το θέμα Μεϊτέ το οποίο είχε κάπου σκαλώσει και βραχυκυκλώσει, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα ξεπεράστηκε και οι δύο πλευρές είναι ένα βήμα πριν την οριστική λύση του. Ανεπισήμως και μέσω των φίλα προσκείμενων ρεπόρτερ διακινούνται κάποια σενάρια, ένα εκ των οποίων αναφέρει πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με παίκτη της μεσαίας γραμμής. Αυτά μέχρι στιγμής.

Όσο για το τρίτο θέμα της ασπρόμαυρης επικαιρότητας, αυτό αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ και την απόφαση του μέχρι τώρα τουλάχιστον διευθύνοντα συμβούλου Μάκη Γκαγκάτση, να διεκδικήσει την προεδρία της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Χθες στο «Μακεδονία Παλάς» έδωσαν το παρών όσοι αποφάσισαν να στηρίξουν την συγκεκριμένη παράταξη. Οι γνώστες του χώρου μιλούν για εμφανέστατη πλειοψηφία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποτρέψει την κάθοδο αντίπαλου σχήματος με επικεφαλής – όπως τουλάχιστον διέρρευσε – τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο. Τον οποίο επιχείρησε να μεταπείσει και όπως λέγεται τα κατάφερε, ο Γιάννης Αλαφούζος. Αποφεύγω να αναφερθώ λεπτομερώς και σε συγκεκριμένα ονόματα, γιατί μου είναι δύσκολο να χωνέψω συμπορεύσεις με όσους διακατέχονται από τα χειρότερα συναισθήματα (ακόμη και αβυσσαλέο και θανάσιμο μίσος), απέναντι στον Δικέφαλο. Αυτά τα ολίγα… και μην ξεχάσετε το «κάλεσμα» για την δεύτερη ασπρόμαυρη μεγάλη φιέστα.

ΥΓ1: Ηρεμία για τον Κωνσταντέλια. Προφανώς κάποιοι αφουγκράστηκαν καλά τα συναισθήματα των γνήσιων και ορθόδοξων ΠΑΟΚτσήδων.

ΥΓ2: Είναι απίστευτο κι όμως συμβαίνει. Η είδηση προκάλεσε σοκ. Επτά σφαίρες στο αυτοκίνητο του συμπαθέστατου Μπότο. Και από εκεί και πέρα σιγή ασυρμάτου. Αλήθεια τι να συνέβη και γιατί σιωπούν όσοι ακολουθούσαν με αξιόλογη συνέπεια τα βήματα του συμπαθέστατου Ζοσέ;

ΥΓ3: Καθοριστική εβδομάδα για τους κυανόλευκους. Θα φανεί εάν προχωρήσει η ελπιδοφόρα περίπτωση Μονεμβασιώτη. Όλα κρέμονται σε μια κλωστή και αυτή η κλωστή μάλλον λέγεται «αδειοδότηση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.