Καλή ομάδα η Χαρτς, αλλά από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται, αποκλειστικά, η πρόκριση στους ομίλους

Δημήτρης Κανελλάκης24 Αυγούστου 2023

Όπως έγραφα και τις προάλλες, με όσα πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην -έως τώρα- ευρωπαϊκή πορεία του αυτό το καλοκαίρι, δικαιούται να αισιοδοξεί ότι θα κάνει και το επόμενο βήμα, που θα τον οδηγήσει στους ομίλους του Conference League.

Η Χαρτς δεν είναι αντίπαλος ο οποίος μπορεί να τον φοβίσει. Δεν είναι η ομάδα που θα βάλει σε διαδικασία τρομερού προβληματισμού τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

Οι Σκωτσέζοι είναι μια καλή ομάδα, αλλά όχι από εκείνες που σε κάνουν να ανησυχείς ιδιαίτερα, να σκέφτεσαι ότι πρέπει να υπερβάλλεις εαυτόν για να πετύχεις τον στόχο σου.

Είναι ένας βατός αντίπαλος η Χαρτς και αυτό καλείται να αποδείξει ο ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι στο Εδιμβούργο και στην συνέχεια, φυσικά, στην ρεβάνς της Τούμπας.

Εξέφρασα πρόσφατα την άποψη ότι, παρά το εμφανές του πράγματος ως προς την αναγκαία ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις η οποία δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, ο ΠΑΟΚ πορεύεται στους αγώνες των προκριματικών του Conference League, καταφέρνοντας να διατηρηθεί ένα επίπεδο το οποίο και να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις του επιτρέπει και να εξασφαλίζει, που είναι και το σημαντικότερο, τις προκρίσεις.

Σε αυτή τη λογική, προσαρμοσμένη ασφαλώς στις απαιτήσεις των δύο αγώνων με τη Χαρτς τώρα, αναμένεται να κινηθεί ο ΠΑΟΚ. Στα συν για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι ότι έχει, πια, πολύ καλύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε ένα μήνα πριν, τέσσερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια των παικτών, καλύτερο δέσιμο, ένα ικανοποιητικό διάστημα παρουσίας στη νέα τους ομάδα των μεταγραφικών αποκτημάτων του.

Στα δύο παιχνίδια με τη Χαρτς πηγαίνει στην άκρη η οποιαδήποτε συζήτηση για ποιοτικούς παίκτες που λείπουν και αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι οι υπάρχοντες να φροντίσουν ώστε να μην φανούν κενά, να μην φανούν αδυναμίες, να γίνει η δουλειά όπως έγινε και στις δύο προηγούμενες φάσεις από τις οποίες πέρασε ο ΠΑΟΚ, αποκλείοντας Μπεϊτάρ και Χάιντουκ Σπλιτ.

Μετρημένος χρειάζεται να είναι ο ΠΑΟΚ, όπως ήταν, δηλαδή, και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, σοβαρός, σε ετοιμότητα από πλευράς τακτικής, με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και ουσιαστικός στο κομμάτι της διαχείρισης. Αν τα κάνει αυτά, όπως τα έκανε με Ισραηλινούς και Κροάτες, τότε, το πιθανότερο είναι ότι απόψε θα βάλει τις βάσεις και στην Τούμπα την άλλη βδομάδα θα σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.