Η Αταλάντα πήρε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, έσπασε το αήττητο της Λεβερκούζεν

Πέτρος Χαριζακλής22 Μαΐου 2024

Απίστευτο! Μοναδικό! Η Αταλάντα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκό τρόπαιο, κερδίζοντας με 3-0 τη Λεβερκούζεν στο Δουβλίνο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Γκασπερίνι έσπασε το αήττητο της ομάδας του Αλόνσο και παράλληλα παίρνει το εισιτήριο στο league stage του νέου Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λεβερκούζεν μετά από 51 παιχνίδια απώλεσε το αήττητο και ολοκληρώνει τη χρονιά το Σάββατο (25/5) με τον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στην Καϊζέρσλάουτερν.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στον τελικό η Αταλάντα, σκοράροντας δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στη Λεβερκούζεν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λούκμαν που σκόραρε δις για την ιταλική ομάδα. Ο Νιγηριανός άσος της ομάδας από το Μπέργκαμο άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με πλασέ εντός περιοχής μετά από γύρισμα του Ζαπακόστα.

Στο 26' έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του με ένα αριστουργηματικό πλασέ εκτός περιοχής.

O Λούκμαν ολοκλήρωσε την τρομερή του εμφάνιση στο 75ο λεπτό όταν έκανε χατ-τρικ. O Νιγηριανός άσος πήρε την πάσα από τον Σκαμάκα, μπήκε στην περιοχή και αφού ντρίμπλαρε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της γερμανικής ομάδας.

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46' Σκαλβίνι), Τζαπακόστα (84' Χάτεμπουρ), Έντερσον, Κοπμάινερς, Ρουτζέρι (90+2' Τολόι), Ντε Κετελάρε (57' Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (84' Τουρέ)

Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46' Μπονιφάς), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (81' Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (68' Άντριχ), Ιντσάπιε, Βιρτς (81 Σικ), Γκριμάλδο (68' Χλόζεκ), Αντλί

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.