Η αρχή το ήμισυ του παντός!

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Χρησιμοποιώντας μια έκφραση που είναι γνωστή σε όλους μας, επιθυμούμε να καταδείξουμε το μέγεθος αξίας της τετράδας αγώνων που ακολουθούν για το πρωτάθλημα και δη τον σημερινό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής κ. Λουτσέσκου, εδώ και αρκετό καιρό, θεωρεί ότι το κάθε παιχνίδι αποτελεί στόχο που επιβάλλεται να απομονώνεται από το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο δύναται να κατανοηθεί και εφαρμοστεί μόνο από τους παίκτες και για ένα ποσοστό. 

Ο παίκτης είναι λογικό πριν αρχίσει το οποιοδήποτε ματς να φέρνει στο μυαλό του ακόμη και τα πλέι οφ. Όταν όμως ο διαιτητής του αγώνα δώσει το έναυσμα της έναρξης, στον ΠΑΟΚ τουλάχιστον και σε μεγάλη πλειοψηφία, η ποδοσφαιρική τους σκέψη κλειδώνεται στα 90 και πλέον αγωνιστικά λεπτά. Εμείς όμως , δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε αυτό το νοητικό μονοπάτι. Λες και μας έχει επιβάλλει κάποια θεϊκή ποδοσφαιρική δύναμη να αναλογιζόμαστε συνεχώς παρόν , παρελθόν και μέλλον. Να προσπαθούμε να γίνουμε μάντεις, να καταθέτουμε γνώμες που μέσα σε λίγο διάστημα μπορεί να αλλάξουν ανατρέποντας τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό που επικρατεί τούτη τη στιγμή στο δικό μας μυαλό είναι η άδεια Τούμπα. 

Πόσο κρίμα είναι που στο ντέρμπι κορυφής δεν θα υπάρχει κόσμος να βοηθήσει την ομάδα αν βρεθεί σε δύσκολη στιγμή ή να πανηγυρίσει μια νίκη που θα δώσει σε όλους μια αυτοπεποίθηση που συνήθως παίζει ευεργετικό ρόλο. Τους παίκτες, τις απουσίες και το πως αγωνίζονται οι δυο ομάδες, όλοι μας το έχουμε κατά νου. Ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί μια πιθανολογούμενη μαθηματική πρακτική. Μπορεί ο καλύτερος να χάσει ή ο πολύ χειρότερος να κερδίσει. Κατά συνέπεια ότι και να γράφουμε από θεωρητικής άποψης, παύει να έχει σημασία μόλις ξεκινά το ματς. Αυτό που επιβάλλεται ωστόσο να προκρίνουμε ως μέγιστη ειδοποιό διαφορά είναι ότι όταν συγκρούονται δυο πρωτοπόροι η νίκη σου δίνει 6 βαθμούς. 

Αυτούς που παίρνει η ομάδα σου και αυτούς που χάνει ο αντίπαλος. Εμείς αυτό το διακρίνουμε ακόμη και στην ισοπαλία. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟ είναι καλό να έρθει ισόπαλο γιατί οι τρεις βαθμοί που δύνανται να δοθούν στον νικητή γίνονται δυο και μοιράζονται. Χάνεται ένας πολύτιμος πόντος που μπορεί στο τέλος να παίξει σημαντικότατο ρόλο. Δυστυχώς καταντήσαμε «λογιστές ενός βαθμοθηρικού καθεστώτος». Τέλος αν προσπαθήσουμε να μπούμε λίγο στο παιχνίδι, η γνώμη μας μπορεί αν εφαρμοστεί, να έχει το χειρότερο αποτέλεσμα. 

Όμως δυστυχώς το ότι ο ΠΑΟΚ έχει τόσους καλούς παίκτες μπροστά και κάποιοι επιβάλλεται να μείνουν στον πάγκο, έχει δημιουργήσει στον προπονητή συγκεκριμένες κατευθύνσεις στη σύνθεση πρώτου και δευτέρου, μετά το 65΄, ημιχρόνου. Η δική μας άποψη που μάλλον δύσκολα να τη δούμε στο γήπεδο θα ήταν να αγωνιστούν στα άκρα Ζίφκοβιτς, Τάισον και φορ ο Ντεσπότοφ. Τέλος ελπίζουμε η διαιτητική παρουσία να περάσει εντελώς απαρατήρητη όποιο και να είναι το αποτέλεσμα…. Καλή τηλεθέαση!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.