Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αυτό θα πρέπει να το έχουν καλά στο μυαλό τους σε ΠΑΟΚ και Άρη

Δημήτρης Κανελλάκης27 Ιουλίου 2023

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός συνηθίζουμε να λέμε και... καλώς το λέμε. Διότι έτσι είναι. Ισχύει απόλυτα και θα πρέπει να το έχουν απόψε κατά νου και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, στην προσπάθεια που ξεκινάνε στο Conference League και δεν θέλουν να είναι σύντομης διάρκειας.

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν τις απόψεις μου για το θέμα της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πάντα έλεγα, και θα συνεχίσω, φυσικά, να το λέω, ότι στόχος των ελληνικών ομάδων δεν θα πρέπει να είναι μόνο η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά και να προχωρήσουν στη διοργάνωση που συμμετέχουν. Να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται...

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις προσφέρουν πολλά στις ελληνικές ομάδες. Παραστάσεις που δεν υπάρχουν, ασφαλώς, στις εγχώριες διοργανώσεις, οικονομικά οφέλη, γόητρο, τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την... πραμάτεια τους, τους ποδοσφαιριστές τους, δηλαδή, που έχουν ένα επίπεδο ικανοτήτων το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός ευρωπαϊκού κλαμπ. Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν είναι αμελητέο. 

Τίποτε δεν είναι τέτοιας σημασίας που να μπορεί μια ελληνική ομάδα να το προσπερνά. Γι' αυτό και πάντα λέω ότι υπό καμία προϋπόθεση δεν μπορούν να τίθενται διλήμματα για μια ελληνική ομάδα, τι θα διαλέξει ανάμεσα στην ευκαιρία να μείνει όσο περισσότερο μπορεί σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και την πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κι αν θέλετε να το δούμε και από μια άλλη οπτική γωνία, όταν έχουμε ντροπιαστικούς αποκλεισμούς ελληνικών ομάδων από αντιπάλους οι οποίοι προέρχονται από πολύ κατώτερης στάθμης πρωταθλήματα από το δικό μας, ποτέ δεν θα πείσουμε κανέναν ότι η ελληνική Super League μπορεί να αναβαθμιστεί, να ανέβει επίπεδο, να πλησιάσει τη μεσαία, τουλάχιστον, βαθμίδα από πλευράς δυναμικής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Συνεπώς, είναι ζητούμενο και σοβαρό, μάλιστα, να διεκδικούν οι ελληνικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης στην προκειμένη περίπτωση, την πρόκρισή τους στην ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν. Να αντιμετωπίζουν με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα αυτούς τους αγώνες στις πρώιμες προκριματικές φάσεις, ώστε και οι ίδιες να έχουν οφέλη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο να δίνουν βαθμούς, για να μπορούμε και περισσότερες ομάδες να έχουμε και να μην ξεκινάνε από τόσο νωρίς το καλοκαίρι τους αγώνες...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.