Η απόλυτη ισορροπία, 1-1 ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2023

Σε ένα ισορροπημένο ντέρμπι ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. Εντυπωσιακός ο Ζίνι για την Ένωση που αναστάτωσε την άμυνα των «ερυθρολευκών», για τους οποίους έκαναν ντεμπούτο ο Γιόβετιτς και ο Ορτέγκα. 

Η Ένωση μπήκε δυνατά και προσπαθούσε να γίνει απειλητική για την αντίπαλη άμυνα. Ο Πασχαλάκης δεν επέτρεψε στον Τσούμπερ να παραβιάσει την εστία του αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Πόνσε στο 22ο λεπτό. Ο Ρότα έπαιξε το 1-2 με τον Ελίασον, πάτησε στην περιοχή, πέρασε τον Έσε, τροφοδότησε προς τα αριστερά τον Πόνσε, ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 1-0. 

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και άρχισε να γίνει απειλητικός για την εστία της ΑΕΚ. Κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 38' με τον Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε έσκαψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι αλλά ο διαιτητής μετά και την παρέμβαση του VAR έδειξε πέναλτι. 

Οι γηπεδούχοι έκαναν δυνατή εκκίνηση και στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν στο γκολ αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην αρχή της φάσης. Συγκεκριμένα, στο 59΄ο Πινέδα τροφοδότησε τον Ελίασον στα αριστερά, εκείνος γύρισε στην περιοχή προς τον Αργεντινό, ο οποίος κοντρόλαρε και σκόραρε. Το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Μεξικανού. 

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη, ο οποίος δήλωνε παρών κάθε φορά που χρειαζόταν. Στο 82΄έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όταν ο Ζίνι από τα αριστερά έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός μετά το 80΄επέλεξε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα του και δε δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Στις καθυστερήσεις ο Τσούμπερ έβγαλε μια παράλληλη μπαλιά στην άμυνα του Ολυμπιακού αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Μαντί, Έσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.