Η απόφαση να κατέβει ο Γκαγκάτσης για πρόεδρος της ΕΠΟ (θα) είναι συνειδητή

Κώστας Πετρωτός03 Μαΐου 2024

Είναι εμφανές ότι από μερίδα των Μέσων της ΑΕΚ υπάρχει μία προσπάθεια να στοχοποιηθεί ο Μάκης Γκαγκάτσης για να «ελαφρύνει» κάπως το κατηγορητήριο για τον Ματίας Αλμέιδα που όλη η Ελλάδα τον είδε να πιάνει από τον λαιμό τον επικεφαλής της Αθλητικής Βίας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ της περασμένης Κυριακής. 

Μάλιστα, κάποια από τα εν λόγω ρεπορτάζ, θέλουν να εμφανίσουν τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε αρκετά δύσκολη θέση γιατί η επιτυχία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΕΠΟ, λένε, ότι θα κριθεί από την στήριξη της ΑΕΚ. Μόνο που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο Γκαγκάτσης συνειδητά έχει ανοίξει το κεφάλαιο «προεδρία ΕΠΟ» και το πιθανότερο είναι να κατέβει υποψήφιος. 

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του μήνα μετά από την τελική συζήτησή του με τον Ιβάν Σαββίδη. Από την αρχή, άλλωστε, ο μόνος ενδοιασμός ήταν η αντικατάστασή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία έχει έναν άκρως ενεργό ρόλο με πολλά θέματα να περνούν από τα χέρια του. 

Εφόσον Σαββίδης-Γκαγκάτσης καταλήξουν οριστικά ότι μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή ρόλων (κάτι το οποίο ήδη έχει ωριμάσει πολύ ως σκέψη) και ο ΠΑΟΚ έχει ετοιμάσει το τοπίο στην μετα-Γκαγκάτση εποχή, τότε ο 41χρονος παράγοντας θα θέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του. 

Η αλήθεια είναι ότι σε όλα αυτά τα χρόνια που είναι ενεργός ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ σε Λίγκα και ΕΠΟ, ο Μάκης Γκαγκάτσης, παρά τις κατά καιρούς κόντρες, αναγνωρίζεται από τους όλους τους αντιπάλους, αλλά και τους προέδρους των Ενώσεων, ως ένας από τους πλέον καταρτισμένους παράγοντες στο επαγγελματικό (και με γνώση και των θεμάτων στο ερασιτεχνικό) ποδόσφαιρο και έχει όλο το προφίλ ενός ανθρώπου που μπορεί να αναλάβει την προεδρία της Ομοσπονδίας. 

Με αυτή την λογική θα κατέβει υποψήφιος και από εκεί και πέρα ας αποφασίσουν οι υπόλοιποι «μεγάλοι» αν θέλουν να στηρίξουν ή όχι την υποψηφιότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.