Η απόδοση δικαιοσύνης, η Σίτι και το έντονο αποτύπωμα του Πέπε

Βασίλης Μάστορας13 Ιουνίου 2023

Μετά τον ημιτελικό αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ δηλαδή που η Αγγλική ομάδα έφθασε στο pick της ποδοσφαιρικής ποιότητας που μπορεί να προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πολλοί πίστεψαν ότι θα έχει ένα εύκολο βράδυ στον Τελικό με την Ιντερ.

Υπερβολή. Στο ποδόσφαιρο κανένας αγώνας δεν είναι ίδιος με τον επόμενο ή με τον προηγούμενο. Κι αν προσθέσει κάποιος και το άγχος του Τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα προέβλεπε έναν αγώνα όπως ακριβώς εξελίχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Οπου στο γήπεδο όλα ήταν διαφορετικά από αυτό που σχεδίαζαν στο… χαρτί οι αναλυτές του Τελικού του «Ατατούρκ».

Η Σίτι αναδείχθηκε νικήτρια, «σήκωσε» το τρίτο τρόπαιο φέτος, αυτό που της έλειπε, παρουσία του ιδιοκτήτη τους, σεΐχη Μανσούρ, που είχε να πάει γήπεδο 13 χρόνια.

Οι «γαλάζιοι» βρήκαν τον τρόπο να φύγουν από το γήπεδο με το βαρύτιμο τρόπαιο παρότι ο Ερλινγκ Χάαλαντ δεν σκόραρε για πέμπτο διαδοχικό ματς. Παρότι έχασε τον Κέβιν ντε Μπρόινε των 28 ασίστ, τον παίκτη που κρατάει το κλειδί του «on-off» της Σίτι, στο 30ο λεπτό.

Η ομάδα του Πέπε Γκουαρδιόλα άξιζε αυτόν τον τίτλο, γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα σ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Συνέτριψε Λειψία, Μπάγερν και Ρεάλ πριν φθάσει στον Τελικό του περασμένου Σαββάτου. Αγώνας που ήταν ο 61ος σε μια σεζόν και με αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου ενδιάμεσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Σίτι έδειξε στον αγώνα του «Ατατούρκ» ότι πλέον παίζει και για το αποτέλεσμα. Είναι περισσότερο ώριμη, δεν δίνει χώρο στον αντίπαλο και θυσιάζει το θέαμα για την ουσία. Το γεγονός ότι η Σίτι έχασε μόνο μία φορά στους 27 τελευταίους αγώνες της λέει πάρα πολλά.

Κατέκτησε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ για πέμπτη φορά στις έξι τελευταίες σεζόν, αλλά και το Κύπελλο Αγγλίας, και έγινε η όγδοη ομάδα στην ιστορία που συμπλήρωσε «τρεμπλ».

Μπορεί η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική αν ο κίπερ της Σίτι, Εντερσον, δεν είχε πραγματοποιήσει τρεις σπουδαίες επεμβάσεις (57′, 88′, 96′). Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο.

Ο Πέπε Γκουαρδιόλα είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Προπονητής που δημιουργεί ποδοσφαιρικές μηχανές και αφήνει το αποτύπωμα του. Είναι ο πέμπτος προπονητής που κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες και ο πρώτος με δύο «τρεμπλ».

Είναι η ικανότητα του Πέπε αυτή που έφτασε στην κορυφή τη Σίτι, κι όχι τα πετροδολάρια του Σεΐχη Μανσούρ.

Η Σίτι έχει περίπου 50 εκατ. διαφορά μπάτζετ από την Τσέλσι η οποία τερμάτισε στη 12η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Εχει όμως έναν ικανότερο προπονητή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.