Η απεικόνιση του ΠΑΟΚ σε ταμπλό του χρηματιστηρίου αξιών…

Αρις Νικολάκης21 Οκτωβρίου 2023

Λοιπόν, για να φύγουμε από τις λέξεις και να έρθουμε στις πράξεις, η αξία του ρόστερ του– κατά την ιστοσελίδα transfermarkt – είναι στα 64,5 εκατομμύρια ευρώ! 

Κι οι ακριβότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι: Γιάννης Κωνσταντέλιας και Μάρκος Αντόνιο 8 εκ. ευρώ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς 6 εκ. , Κύριλλος Ντεσπότοφ 4,5 εκ. , Σουαλιχό Μεϊτέ 3,5 εκ., Τόμας Κεντζιόρα, Ντομινίκ Κοτάρσκι, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης 3 εκ. , Μπουάνα Σαμάτα, Γουίλιαμ Εκόνγκ 2,5 εκ., Φελίπε Σοάρες, Λευθέρης Λύρατζης, Μαγκομέντ Οζντόεφ 2 εκ. , Γιάννης Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες 1, 8 εκ. , Ζόαν Σάστρε 1,5 εκ. , Μπράντον Τόμας, Χάρης Τσιγγάρας, Ραχμάν Μπάμπα 1,2 εκ. , Τόμας Μουργκ, Στέφαν Σβαμπ, Στέφανος Τζίμας 1 εκ. ευρώ.

Όλοι οι άλλοι παίκτες στο εφετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ εκτιμώνται – από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα – με αξία κάτω του 1 εκ. ευρώ:. Με ακριβότερους εξ αυτών: Ιβάν Νάσμπεργκ 700 χιλ., Τάισον 600 χιλ. ευρώ.

Με την ακριβότερη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ να διαμορφώνεται – κατά πως φαίνεται και στην εικόνα του στο ταμπλό του χρηματιστηρίου αξιών της transfermarkt – με τους : Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Εκόνγκ, Λύρατζη στην άμυνα. Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλια, Μεϊτέ στο κέντρο. Και Ζίβκοβιτς, Σαμάτα, Ντεσπότοφ στην επίθεση…

Και βέβαια, η transfermarkt δεν είναι το ευαγγέλιο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αποδίδει πάντως, μία προσέγγιση στις αξίες των παικτών και των ομάδων με απόλυτα δικά της κριτήρια. Απεικονίζει μία εικόνα στο χρηματιστήριο αξιών της. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε μαζί της. Ήτοι μπορείτε και να διαφωνείτε. Είναι απλά, μία εικόνα του παγκόσμιου χρηματιστηρίου αξιών, όπως θεωρητικά το ορίζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Μία βουτιά στα βαθιά της επιτρέπει, να ανασύρουμε πολλά κι ενδιαφέροντα στοιχεία. Όπως επί παραδείγματι τους παίκτες του ΠΑΟΚ με τους μεγαλύτερους δείκτες αξίας στην καριέρα τους. Κι έχουμε και λέμε: Αντρίγια Ζίβκοβιτς 18 εκ. ευρώ (Ιούλιος ’11 με την Μπενφίκα), Τάισον 15 εκ. (Ιανουάριος ‘13 με την Σαχτάρ), Ραχμάν Μπάμπα 15 εκ. (Οκτώβριος ’15 με την Τσέλσι) Σουαλιχό Μεϊτέ 13 εκ (Μάιος ’18 με την Τορίνο), Μπουάνα Σαμάτα 12 εκ. (Ιανουάριος ’19 με την Γκενκ), Αντελίνο Βιεϊρίνια 8 εκ. (Ιούλιος ‘11 με τον ΠΑΟΚ και Φεβρουάριος ’16 με τη Βόλφσμπουργκ), Μαγκομέντ Οζντόεφ 7 εκ. (Δεκέμβριος ’19 μ τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) Τόμας Κεντζιόρα 5 εκ. (Μάρτιος ’21 με την Ντινάμο Κιέβου), Γουίλιαμ Εκόνγκ 5 εκ. (Δεκέμβριος ‘21 με τη Γουότφορντ), Κύριλλος Ντεσπότοφ 6 εκ. (Δεκέμβριος ’19 με την Στουρμ Γκρατς), Τόμας Μουργκ 3,5 εκ. (Μάρτιος ’18 με τη Ραπίντ), Ράφα Σοάρες 3,5 εκ. (Ιούνιος ’19 με την Γκιμαράες) Στέφαν Σβαμπ 2,5 εκ. (Μάρτιος ’18 με τη Ραπίντ), Ντομινίκ Κοτάρσκι 2,5 εκ. (Μάιος ’20 με τον Άγιαξ) και Μπράντον Τόμας 2 εκ. ( Ιούτνθιος ‘19με την Οσασούνα).

Και κάτι ακόμη. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ξεκίνησε από τις 175. 000 ευρώ (Μαίος ’21), για να φθάσει σήμερα στα 8 εκ. ευρώ. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τις 175 χιλ. (Δεκέμβριος ’21), για να φθάσει στα 3 εκ. ευρώ. Ο Λευθέρης Λύρατζης από τις 300.000 χιλ. (Φεβρουάριος ’19), για να φθάσει σήμερα στα 2 εκ. Ο Χάρης Τσιγγάρας από τις 200 χιλ. (Δεκέμβριος ’19), για να φθάσει στα 1,2 εκ. Κι ο Στέφανος Τζίμας από τις 300 χιλ. (Φεβρουάριος ΄23), για να φθάσει σήμερα στο 1 εκ. ευρώ…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.