Η απάθεια της κοινωνίας στον πολιτικό κυνισμό

Κυριάκος Θωμαϊδης28 Ιουλίου 2024

Η παθογένεια του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα είναι πανθομολογούμενη. Και οι πολιτικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να τη ριζώσουν.

Πάρτε παράδειγμα τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση. Πρόσφατα ανακοίνωσε περιχαρής ότι τα χρέη των αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων θα καταβάλλονται μέχρι το τελευταίο ευρώ. Όπως συμβαίνει με όλους τους φορολογούμενος Έλληνες πολίτες.

Από πότε θα ισχύει αυτό;

Από 1/1/2024!

Τα παλαιά χρέη;

"Δεν τα ακουμπάμε", δήλωσε με στόμφο ο υπουργός!

Στην ουσία η εξαγγελία Βρούτση σβήνει όλα τα οικονομικά ανομήματα, μέχρι να έρθει ένας άλλος υπουργός και να σβήσει ό,τι -υποτίθεται πως- ισχύει από φέτος. Η γνωστή τακτική της τελευταίας φοράς που ποτέ δεν είναι η τελευταία.

Έχουν γίνει τόσες ρυθμίσεις με τα χρέη που δημιούργησαν οι αθλητικοί παράγοντες ώστε χάνεις τον λογαριασμό. Με κορωνίδα τον διαβόητο νόμο ειδικής εκκαθάρισης που τον έφερε στη Βουλή ένας συνταγματολόγος (Ευ.Βενιζέλος) και τέσσερα χρόνια αργότερα κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο μεταξύ, το Δημόσιο έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είτε ξόδεψαν αλόγιστα είτε τσέπωσαν οι επιτήδειοι σκαπανείς του ελληνικού αθλητισμού.

Θέλετε και άλλη εξαγγελία του άτεγκτου Γιάννη Βρούτση;

Επειδή -λέει- εκλέγεται στις Κυκλάδες, θα μοριοδοτήσει κατά 50% από το ποσοστό του στοιχήματος τα νησιωτικά σωματεία! Κατά την ίδια λογική ο προκάτοχός του Λευτέρης Αυγενάκης διοργάνωνε όλες τις διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης, τόπο καταγωγής του.

Οι πολιτικοί άνδρες στη χώρα υπέστησαν τέτοια ηθική πόρωση που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ομολογήσουν ότι ψηφοθηρούν και σβήνουν χρέη στο χιόνι. Όμως το μεγαλύτερο εκφυλιστικό σύμπτωμα δεν είναι ο κυνισμός τους. Είναι η απάθεια της κοινωνίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.