Η αντίδραση του κόσμου του Αρη και το… «εφόδιο» του ρεαλισμού

Βασίλης Μάστορας21 Μαΐου 2024

Το χειροκρότημα των φιλάθλων του Αρη, παρά την πίκρα τους, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο κατευόδιο για τον Τελικό του Σαββάτου.

Ηταν δύσκολο να βρούνε το κουράγιο, μέσα στην απογοήτευση τους, να ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές. Ηξεραν όμως ότι έπρεπε να το κάνουν γιατί το απαιτούσε η προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο μεγάλος στόχος που θα σηματοδοτήσει πολλά για το μέλλον του Αρη. Ομάδας η οποία, παρά την απουσία τίτλων, εξακολουθεί να συσπειρώνει τον κόσμο της. Στέκεται δίπλα της και της δίνει το αναγκαίο οξυγόνο. Πέρα από τα πρόσωπα ο κόσμος συνεχίζει να έχει ανοιχτή μία τεράστια αγκαλιά για τον Αρη και τον ακολουθεί σ’ όλα τα βήματα του. Οι 20.000 φίλοι του, που έκαναν το «Κλ. Βικελίδης» να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και οι χιλιάδες άλλοι που αγωνιούσαν για την εξέλιξη του ντέρμπι, είναι η τεράστια κληρονομιά του Συλλόγου. Πού πάνω της μπορούν να επενδύσουν πολλά όσοι θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Διαχρονικά ο κόσμος του Αρη, αποτελεί πυλώνα πάνω στον οποίο στηρίζεται η ομάδα. Η έμπνευση και το κίνητρο για όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές παραγοντικές εμπειρίες. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του big5, η συσπείρωση θα αποτελούσε κάτι το αυτονόητο. Για τον Αρη όμως, όπως και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον πλανήτη, που έχει να πάρει τίτλο πέντε δεκαετίες, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός.

Ο Αρης λοιπόν πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να φουντώσει τη φλόγα των φίλων του για την ομάδα. Ούτε την έσβησε όμως. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε τον αντίπαλο να καρδιοχτυπά. Αποτύπωμα κι αυτό της διάθεσης της ομάδας να βάλει «φρένο» στον στόχο του ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο όμως οι προσπάθειες δεν καρποφορούν πάντοτε. Ο Αρης πάντως θα πρέπει να νιώθει την ικανοποίηση ότι προσπάθησε να κρατήσει αλώβητη την αξιοπρέπεια του.

Το ζήτημα όμως που μπαίνει τώρα είναι η επόμενη ημέρα. Είναι αυτονόητο ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου, αποτελεί πλέον όχι μόνο προσμονή, αλλά και το βάλσαμο για που θα κλείσει όλες τις πληγές. Αρα εκείνο που μπαίνει ως προτεραιότητα είναι η διαχείριση με ρεαλισμό της ήττας από τον ΠΑΟΚ. Είναι το καλύτερο «εφόδιο» για τον Τελικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.