Άρης: Η ανάγκη για restart και οι «μετρημένες» επιλογές

Γιώργος Στράντζαλης20 Αυγούστου 2023

Πρεμιέρα απόψε (19:30, Metrosport.gr, Metropolis 95.5, Cosmote Sport 1 HD) στη Super League για τον πληγωμένο Αρη, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ντινάμο Κιέβου στο Conference League, κόντρα στον ΟΦΗ, που έχει βάλει ψηλά τον πήχη για τη φετινή σεζόν.

Οι Κιτρινόμαυροι καλούνται να βγάλουν αντίδραση καθώς η ανάγκη για restart αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη. Το σενάριο της απώλειας βαθμών στην πρεμιέρα πιθανότατα θα φέρει ακόμη πιο έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του κόσμου και θα δημιουργήσει κλίμα εσωστρέφειας στον οργανισμό. Από την άλλη, εκκίνηση με διπλό σε μία δύσκολη έδρα δεδομένα θα αναπτερώσει το ηθικό και θα προσφέρει ηρεμία στην ομάδα. 

Ασφαλώς μετά την υπερπροσπάθεια που έγινε στο Βουκουρέστι και τον άδικο αποκλεισμό η επιστροφή… στην κανονικότητα δεν είναι εύκολη. Ωστόσο είναι υποχρέωση όλων να σηκώσουν κεφάλι. “Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά πρέπει να προχωρήσουμε γιατί τώρα ξεκινάει το Πρωτάθλημα”, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο Τερζής σε μία σύντομη ομιλία που είχε στα αποδυτήρια, προσπαθώντας κι αυτός να μετριάσει την απογοήτευση και να αλλάξει το κλίμα.

Εκτός ο Ματαρίτα, στην αποστολή Μπράμπετς, Ντουκουρέ

Δύο νέα πρόσωπα συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που ταξίδεψε χθες το βράδυ με προορισμό το Ηράκλειο. Ο Γιακούμπ Μπράμπετς και ο Σέικ Ντουκουρέ, με τον πρώτο να “επιστρέφει” ακριβώς έναν μήνα μετά τον τραυματισμό (στο φιλικό με τον Εθνικό Άχνας) που του στέρησε τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θεωρείται απίθανο να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, ενδέχεται όμως να πάρει μερικά λεπτά ούτως ώστε να βοηθηθεί να βρει ρυθμό. 

Ο Ιβοριανός χαφ, από την άλλη, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος από τις ευρωπαϊκές λίστες για τους αγώνες με Αραράτ και Ντινάμο μπήκε ξανά στο “κάδρο” των επιλογών του Τερζή και μάλιστα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ώστε να δώσει ανάσες σε παίκτες όπως οι Ζουλ, Νταρίντα. Βέβαια, η μη παρουσία του στην Ευρώπη προκαλεί ακόμη ερωτηματικά καθώς δεδομένα σε ματς όπως με τη Ντινάμο θα μπορούσε να έχει προσφορά, τουλάχιστον καλύτερου επιπέδου από τον Πάβιτσιτς ο οποίος συνεχίζει να απογοητεύει. Ο Χουλιάν Κουέστα επίσης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το διάστρεμμα. 

Εκτός έμεινε ο Ματαρίτα λόγω κόκκινης κάρτας που “κουβαλάει” από την περσινή σεζόν στο MLS. Βασικό στοιχείο που παίζει τον ρόλο του στα τελικά πλάνα του Τερζή για το αποψινό ματς είναι η επιβάρυνση των παικτών. Τα κουκιά όμως είναι μετρημένα για την ενδεκάδα βάσει ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών. Ειδικά σε άμυνα και επίθεση, όπου δεν υπάρχουν περιθώρια -και κυρίως επιλογές - για παρεμβάσεις ουσίας. Στο κέντρο οι Ζουλ και Τζούρασεκ θα είναι οι δύο επιλογές, με τον Νταρίντα κατά πάσα πιθανότητα να συμπληρώνει την τριάδα, αν και είναι πιθανό το σενάριο ο Τσέχος να προφυλαχτεί (σσ βγήκε με ενοχλήσεις από το ματς με τη Ντινάμο) και τη θέση του να πάρει ο Ρουπ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.