Η άμυνα τού δίνει νίκες

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Οκτωβρίου 2023

Καθώς η άμυνα αποτελεί τον κύριο άξονα της προπονητικής διαδικασίας (και) του φετινού Αρη, είναι ευνόητο ότι όταν αυτή λειτουργεί σωστά αυτομάτως δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις νικών. Αυτό αποδείχθηκε στις τέσσερις διαδοχικές νίκες της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη η οποία κέρδισε στα δεύτερα ημίχρονα με συνολική διαφορά 48 πόντων.

Το πλέον αδιάσειστο στοιχείο αναδεικνύεται από τα δύο τελευταία παιχνίδια όπου οι «κίτρινοι» περιόρισαν τη μεν Καρδίτσα στους 22 πόντους ενώ προχθές η Σλασκ σημείωσε έναν λιγότερο. Η επίδοση των 43 πόντων στα δεύτερα ημίχρονα αυτών των αγώνων δεν χαρακτηρίζεται απλά καλή, στην πραγματικότητα είναι εξαιρετική γιατί αυτή καθόρισε αποτελέσματα. Ειδικά από τη στιγμή που στα ίδια διαστήματα η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σημείωσε 77 πόντους. Εν τέλει, σε αυτά τα δύο παιχνίδια είχε ενεργητικό 34 πόντων. Αυτό αυξάνεται ακόμη περισσότερο αν συνυπολογιστεί και το +10 που έκαναν οι «κίτρινοι» στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ. Αν υπήρχε λοιπόν μια αμφιβολία, αυτή ξεπεράστηκε μέσα από τη γλώσσα των αριθμών καθώς το βασικό συμπέρασμα για τον φετινό Αρη είναι ότι για να πορευτεί στα μονοπάτια που ονειρεύεται θα πρέπει να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά του στην άμυνα αντλώντας μάλιστα πόντους μέσα από αυτή. Για παράδειγμα, στον προχθεσινό αγώνα στην Πολωνία θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι νωρίτερα αν είχε στοιχειωδώς αποτελεσματικότητα στις φάσεις που βρήκε στο transition παιχνίδι έπειτα από τα δεκατρία κλεψίματα.

Την ίδια ένταση στην άμυνα θέλει ο Καστρίτης και στον μεθαυριανό αγώνα με την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall ο οποίος θεωρείται κομβικός από τον προπονητή του Αρη. Η αποστολή επέστρεψε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και η προετοιμασία περιλαμβάνει δύο προπονήσεις κι ένα ερωτηματικό το οποίο αφορά την κατάσταση του Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς.

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, προέρχεται από τη σπουδαία ανατροπή στην έδρα της Σάσαρι με πρωταγωνιστή τον Τσέισον Ραντλ αλλά έχει να διαχειριστεί το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας καθώς αποχώρησε από το συγκεκριμένο παιχνίδι με ενοχλήσεις στη μέση και δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.