Η άμυνα έβαζε, η άμυνα «έμπαζε», βελτίωση και πρόκριση

Γιώργος Καστάνης25 Ιουλίου 2024

Τα αρνητικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε στην Ολλανδία, με όλες τις ομάδες, τα εμφάνισε και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπάνια Λούκα. Κέρδισε μεν, με σκορ 3-2, αλλά θα μπορούσε να είχε επικρατήσει με πιο ισχυρό αποτέλεσμα για να βάλει άμεσα τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όμως έκανε τα εύκολα δύσκολα. Έδωσε το δικαίωμα στην Μπάνια Λούκα να ελπίζει. Αρχικά με την ισοφάριση με το πέναλτι που δόθηκε από το χέρι που ασυναίσθητα (όπως είναι φανερό) χρησιμοποίησε ο Κουλιεράκης. Και ύστερα με το δεύτερο γκολ που δέχθηκε, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, από μία αδράνεια της αμυντικής του γραμμής και λάθος κινήσεις του Μπάμπα, που δεν μπόρεσε να ανακόψει τον σκόρερ των Βοσνίων. Το λάθος βέβαια για αυτό το δεύτερο γκολ, ήρθε από τον Τάισον στην μεσαία γραμμή.

Ο Εκόνγκ ήταν ο παίκτης που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ. Ήταν το πρώτο γκολ του Νιγηριανού αμυντικού, με το οποίο ο Δικέφαλος σφράγισε την νίκη που είναι σημαντική από κάθε άποψη. Απλά πρέπει να κρατήσει αυτό το προβάδισμα, να μην επαναλάβει λάθη που κοστίζουν και εν τέλει να σφραγίσει την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες να περάσει. Ασυζητητί. Βέβαια σαν συμπέρασμα από το πρώτο παιχνίδι, μπορούμε να πούμε το εξής:

Η άμυνα έβαζε γκολ. Παράλληλα η άμυνα, «έμπαζε». Ίσως υπερβολική η λέξη, αλλά τα δύο γκολ που δέχθηκε σίγουρα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο. Το προβάδισμα πάντως στον Πρωταθλητή, το έδωσαν οι δύο κεντρικοί του αμυντικοί. Οι Κουλιεράκης και Εκόνγκ. Τα δύο γκολ που δέχθηκε, οφείλεται στα λάθη κυρίως της λανθασμένης αμυντικής του λειτουργίας συνολικά.

Επιπροσθέτως: Ο ΠΑΟΚ θέλει σέντερ φορ. Τα γκολ που έχασε ο Σαμάτα, από ευνοικές θέσεις, δείχνουν ότι αντιμετωπίζει ίσως ένα θέμα που δεν μπορεί να τον χρίσει εύκολα σκόρερ. Είναι κάτι που ο ίδιος πρέπει να αντιμετωπίσει. Για να το κάνει όμως, εφόσον μπορεί, πρέπει να αισθανθεί την πίεση του ανταγωνισμού. Μόνο με τον ανταγωνισμό από τον Μπράντον δεν μπορεί. Με έναν ακόμη επιθετικό, για παράδειγμα τον Τσαλόφ, ο Δικέφαλος μπορεί να αποκτήσει έναν κανονικό σκόρερ. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όπως και να έρθει και ο ακραίος, ο Τισουντάλι για παράδειγμα προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Εν κατακλείδι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί. Το έχει. Αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρός και υπεύθυνος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.