Η ακτινογραφία της Στεάουα και όσα θέλετε να ξέρετε για αυτήν!

Γιώργος Μάντζιος03 Οκτωβρίου 2024

Η πιο πετυχημένη ομάδα της Ρουμανίας, αυτή με τους περισσότερους τίτλους, είναι και η δεύτερη αντίπαλος του ΠΑΟΚ, στην League Phase του Europa League… Ποια είναι η Στεάουα Βουκουρεστίου, πως παίζει, τι έκανε πέρυσι, τι κάνει φέτος, ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Το metrosport.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ρουμανική ομάδα:

ΕΔΡΑ: Νασιονάλ Αρένα (55.630 θέσεις)

ΤΙΤΛΟΙ: 27 Πρωταθλήματα Ρουμανίας, 24 Κύπελλα Ρουμανίας, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ηλίας Χαραλάμπους είναι αυτός που οδήγησε πέρυσι την Στεάουα στο πρωτάθλημα μετά από 9 χρόνια. Ο 44χρονος Κύπριος που πέρασε ως ποδοσφαιριστής για 3 χρόνια από τον ΠΑΟΚ (2005-2008), εργάστηκε πρώτα στην χώρα του, ως βοηθός στην ΑΕΚ Λάρνακας, έπειτα σε Εθνικό Άχνας και Δόξα Κατωκοπίας και από τον Μάρτιο του 2023 είναι στον πάγκο της ρουμανικής ομάδας. Αγαπημένο του σύστημα το 4-3-3, αν και στη Ρουμανία χρησιμοποιεί το 4-2-3-1.

ΑΣΤΕΡΙ: Ο Ντάριους Ολάρου δεν είναι απλά ο αρχηγός αυτής της ομάδας, αλλά ο ηγέτης της, ένα χαφ που πασάρει, σκοράρει, οργανώνει, τα κάνει όλα. Έχει φτάσει ήδη τα 10 γκολ και τις 3 ασίστ στην σεζόν, ενώ πέρυσι μέτρησε 15 γκολ και 6 ασίστ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Δεν ξεκίνησε καλά την νέα σεζόν η Στεάουα, αφού μετά από 10 αγωνιστικές μετράει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και είναι στην 9η θέση και στο -9 από την κορυφή (έχοντας πάντως και παιχνίδι λιγότερο). Υπενθυμίζεται πως στην αρχή της σεζόν κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ρουμανίας (3-0 την Κορβινούλ στον τελικό), ενώ στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίρτους από το Σαν Μαρίνο (δύο νίκες με σκορ 7-1 και 4-0 και έπειτα αυτό της Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-1 και 1-0). Ωστόσο αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας με 1-1 και ήττα 2-3. Για να μπει στους ομίλους του Europa League, απέκλεισε την αυστριακή Λίντσερ με 1-1 και νίκη 1-0.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 37 εκατομμύρια ευρώ

To 4-2-3-1 του Χαραλάμπους που δεν αλλάζει

Το 4-2-3-1 είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Ηλίας Χαραλάμπους. Με αυτό κατεβάζει την ομάδα στο πρωτάθλημα, με αυτό και στην Ευρώπη, όπως μπορείτε να δείτε και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ρήγας Σκόλα. Ο Ταρνοβάνου είναι κάτω από τα δοκάρια, στην 5η του σεζόν φέτος στο Βουκουρέστι. Στα δεξιά της άμυνας βασικός θεωρείται ο έμπειρος 35χρονος Κρέτσου, αλλά χρησιμοποιούνται και οι νεαροί Παντέα και Ποπέσκου. Αριστερά παίζει ο Μαυροβούνιος Ραντούνοβιτς, που συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια στην ομάδα. Το δίδυμο των στόπερ απαρτίζουν ο πολύπειρος Κίρικες που επέστρεψε σε πάτρια εδάφη πέρυσι τον Γενάρη και ο πολύ δυναμικός Καμερουνέζος Ντάουα.

Οι αμυντικοί χαφ είναι συνήθως ο Λισάντρου, στην δεύτερη του σεζόν στο κλαμπ και ο Μαροκινός Ετζούμα που γύρισε από τον δανεισμό του στην ιταλική Μπάρι, αν και παίζει αρκετά και ο Άντριαν Σουτ, που ήταν και πέρυσι βασικός. Την θέση δεξιά στην επίθεση διεκδικούν ο Στεφανέσκου, ο Βέλγος Μπάατεν και κυρίως ο Μπαλούτα, με τον τελευταίο αν και βραχύσωμος, να είναι πολύ επικίνδυνος. Αριστερά υπάρχει ο ταχύτατος Ποπέσκου, αλλά παίζει και ο Μικουλέσκου. Το «10άρι» της ομάδας είναι ο αρχηγός Ολάρου, αλλά υπάρχει και ο ποιοτικός Τανάσε, ενώ στην θέση του φορ, βασικός είναι ο Μπιρλιγκέα που ήρθε με μεταγραφή από την Κλουζ.

Μεταγραφές – αποδεσμεύσεις

ΗΡΘΑΝ:

  • Ντάνιελ Μπιρλιγκέα (Κλουζ – 2 εκατομμύρια ευρώ)
  • Μάριους Στεφανέσκου (Σέπσι – 1,3 εκατομμύρια ευρώ)
  • Ντάνιελ Πόπα (Ουν. Κλουζ – 300 χιλιάδες ευρώ)
  • Γουίλιαμ Μπάατεν (Ουν. Κραϊόβα – 300 χιλιάδες ευρώ)
  • Μιχάι Ποπέσκου (Φαρούλ – 250 χιλιάδες ευρώ)
  • Φλορίν Τανάσε (Αλ Οκντούντ – ελεύθερος)
  • Νταβίντ Κίκι (Φαρούλ – ελεύθερος)

ΕΦΥΓΑΝ:

  • Φλορινέλ Κομάν (Αλ Γκαράφα – 5,3 εκατομμύρια ευρώ)
  • Οβίντιου Ποπέσκου (ελεύθερος – Ουν. Κλουζ)
  • Ντένις Χαρούτ (ελεύθερος – Σέπσι)
  • Έντουαρντ Ραντασλαβέσκου (ελεύθερος – Φαρούλ)
  • Νανά Αντβί (δανεικός – Χέρμανσταντ)
  • Αντρέι Παντέλε (ελεύθερος – Βολουντάρι)
  • Οβίντιου Περιάνου (ελεύθερος – Ουν. Σλομπότσια)

Πηγή photo: prosport.ro

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.