Η ακτινογραφία της Γαλατάσαραϊ και όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτήν!

Γιώργος Μάντζιος25 Σεπτεμβρίου 2024

Η πιο πετυχημένη ομάδα της Τουρκίας, αυτή με τους περισσότερους τίτλους, έμελλε να είναι και η πρώτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ, στο ταξίδι που ξεκινάει στην League Phase του Europa League… Ποια είναι η Γαλατά, πως παίζει, τι έκανε πέρυσι, τι κάνει φέτος, ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Το metrosport.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την τουρκική ομάδα:

ΕΔΡΑ: Rams Park (53.800)

ΤΙΤΛΟΙ: 24 πρωταθλήματα Τουρκίας, 18 κύπελλα Τουρκίας, 1 Κύπελλο Ουέφα, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Οκάν Μπορούκ εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, θεωρείται άκρως πετυχημένος και έχει την απόλυτη στήριξη διοίκησης και οπαδών της ομάδας.

ΑΣΤΕΡΙ: Χωρίς αμφιβολία ο Βίκτορ Οσίμεν, με τον δανεισμό του από την Νάπολι να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο Νιγηριανός με χρηματιστηριακή αξία 100 εκατομμύρια ευρώ είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση, μετράει ήδη 2 ασίστ σε ισάριθμα παιχνίδια και ψάχνει το πρώτο του γκολ.


ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, μετράει ισάριθμες νίκες με τέρματα 20-5 και είναι μόνη – πρώτη στην κορυφή, στο +5 από Φενέρ και Μπεσίκτας (σ.σ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο). Στην Ευρώπη αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας δύο ήττες από τους Γιουνγκ Μπόις, με αποτέλεσμα να….υποβιβαστεί στους ομίλους του Europa League

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ :289 εκατομμύρια ευρώ

To 4-2-3-1 του Μπουρούκ που δεν αλλάζει

Το αγαπημένο σύστημα του Μπορούκ είναι το 4-2-3-1 και σπάνια το αλλάζει. Έτσι έπαιξε και στο τελευταίο της παιχνίδι απέναντι στην Φενέρ και το οποίο ήταν και νικηφόρο με σκορ 3-1. Όπως μπορείτε να δείτε και στην ανάλογη φωτο, ο Μουσλέρα κάθεται κάτω από τα δοκάρια. Ο Ουρουγουανός είναι ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας με 517 (!) παιχνίδια, αφού αγωνίζεται σε αυτήν από την σεζόν 2011-2012, όταν και ήρθε με μεταγραφή από τη Λάτσιο.

Στην άμυνα και στα δεξιά ξεκινάει πότε ο 21χρονος Δανός Γέλερτ, πότε ο 29χρονος Αϊχάν (σ.σ παίζει και στόπερ και είναι πιο αμυντικογεννής παίκτης). Το δίδυμο των στόπερ αποτελούν ο διεθνης Κολομβιανός Ντάβινσον Σάντσες με πέρασμα από Τότεναμ και Άγιαξ και ο αριστεροπόδαρος Μπαρντακσί που μετράει ήδη και 2 γκολ στο πρωτάθλημα. Αριστερό μπακ ο Σενεγαλέζος Ίσμαελ Γιάκομπς, μεταγραφή από τη Μονακό.

Το δίδυμο των αμυντικών μέσων απαρτίζουν ο βραχύσωμος αλλά δυναμικός Τορέιρα, με τον Ουρουγουανό να αποτελεί εδώ και δύο χρόνια σημείο αναφοράς στα χαφ. Παρτενέρ του ο Γκαμπριέλ Σάρα, με τον Βραζιλιάνο να έρχεται από τη Νόριτς και να μετράει ήδη 2 γκολ στο πρωτάθλημα. Στον άξονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης οι Κουτλού, Ντεμιρμπάι και Άκμαν, δίνοντας επιπλέον λύσεις στον προπονητή τους.

Στα δεξιά της επίθεσης υπάρχει ο φοβερός Γιλμάζ με 4 γκολ σε 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ λύσεις μπορούν να δώσουν είτε ο Ακγκούν (παίζει και αριστερά), είτε ο πιτσιρικάς ο Ντεμίρ. Στη θέση «10» ο Μέρτενς με το χαμηλό κέντρο βάρος, την εμπειρία του και την εκτελεστική του ικανότητα, είναι επικίνδυνος για κάθε άμυνα, ενώ αριστερά στην επίθεση είτε χρησιμοποιείται ο Ακγούν, είτε ο Ντεμίρ. Για την επίθεση ποιον να πρωτοδιαλέξεις από Οσίμεν, Ικάρντι και Μπατσουαγί, με τον τελευταίο να είναι το φαβορί για να ξεκινήσει απέναντι στον δικέφαλο του βορρά.


Μεταγραφές – αποδεσμεύσεις

ΗΡΘΑΝ:

  • Γκαμπριέλ Σάρα (Νόριτς – 18 εκατομμύρια ευρώ)
  • Βίκτορ Οσίμεν (Νάπολι – δανεικός)
  • Ελίας Γέλερτ (Κοπεγχάγη - 9 εκατομμύρια ευρώ)
  • Ρόλαντ Σάλαϊ (Φράιμπουργκ – 6 εκατομμύρια ευρώ)
  • Ίσμαελ Γιάκομπς (Μονακό – δανεικός με 1 εκατομμύριο ευρώ), Μπατσουαγί (Φενέρμπαχτσε – ελεύθερος)

ΕΦΥΓΑΝ:

  • Κερέμ Ακτούρκογλου (Μπενφίκα – 12 εκατομμύρια ευρώ)
  • Τετέ (Παναθηναϊκός – 7,2 εκατομμύρια ευρώ)
  • Ζανιόλο (Αταλάντα – δανεικός με 6,4 εκατομμύρια ευρώ)
  • Εμίν Μπαϊράμ (Βέστερλο – 4 εκατομμύρια ευρώ)
  • Ακεξάντρου Τσικαλντάου (Κραϊόβα – 1,5 εκατομμύριο ευρώ)
  • Βίλφρεντ Ζαχά (Λυών – δανεικός με 3 εκατομμύρια ευρώ)
  • Ντουμπουά (ελεύθερος – Εγιουσπόρ)
  • Σέρτζιο Ολιβέιρα (ελεύθερος – Ολυμπιακός)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.