Η αγωνιστική ανισορροπία τού υπό ανέγερση, ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης07 Νοεμβρίου 2023

Από τον επικήδειο της περασμένης Δευτέρας, στον διθύραμβο της περασμένης Κυριακής. Από την κόλαση στον παράδεισο ο ΠΑΟΚ σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Τόσο χρειάσθηκαν οι προπονητές του ΠΑΟΚ να διορθώσουν τις ανορθογραφίες στην ομάδα τους τους κόντρα στην ΑΕΚ. Και να εμφανίσουν μια ομάδα αψεγάδιαστη. Τόσο χρειάσθηκαν κι οι παίκτες για διορθωθούν και να σοβαρευθούν. Κι ως όφειλαν, να εμφανιστούν.

Τούτο δε, μέχρι – τουλάχιστον - το 80ο λεπτό της… εντυπωσιακής παρέλασης του ΠΑΟΚ στο έκθαμβο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μετά; Ε, οι ευσταλείς εύζωνες της μακεδονίτισσας ομάδας… Το ‘ριξαν στο σορολόπ! Και λίγο έλειψε να σκάσει (άδικο θα ‘χε;) από τα νεύρα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου!

Τα εφετινά ντέρμπι του big 4, τα ντέρμπι στο «μέτωπο» των μαχών του θρόνου, είναι μαθήματα ζωής για τον ΠΑΟΚ. Εάν κι εφ’ όσον δεν μάθει από αυτά, αυτός θα χάσει…

Με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ καθυστερεί - ένα ολόκληρο ημίχρονο, παρακαλούμε – να εμφανισθεί ως ΠΑΟΚ. Όταν εμφανίζεται, κυριαρχεί. Και χάνει τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων.

Με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ήταν παρών μόνον στο φύλλο αγώνα. Στον αγώνα; Ωσεί παρόντες ήταν προπονητές και παίκτες, για ενενήντα λεπτά συν τα χασομέρια.

Και με τον Ολυμπιακό; Είπαμε. Παρέλασε νικηφόρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Κατήγαγε περιφανή θρίαμβο. Επίδειξη ισχύος έκανε. Κι ευτυχώς παρουσία πλήθους κόσμου. Αλλιώς; Δεν θα πίστευαν τα μπερεκέτια του ΠΑΟΚ και τα κεσάτια του Ολυμπιακού.

Κεντρική ιδέα λοιπόν… Όταν παίζει καλή μπάλα, ο ΠΑΟΚ δικαιούται, για να ομιλεί περί διεκδίκησης του θρόνου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έστω και κόντρα στο σύστημα. Κατά πως είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι έχει δίκιο – βουνό. Όταν δεν παίζει; Καλύτερα να καταπίνει την γλώσσα του.

Με λίγα λόγια; Γιατί δεν παίζει συνεχώς και συνεπώς καλή μπάλα ο ΠΑΟΚ; Πως και γιατί χάρισε βαθμούς σε ΟΦΗ, σε Άρη και σε Παναθηναϊκό; Γιατί υπέστη την ήττα από την ΑΕΚ παραδοθείς αμαχητί;

Προπονητές δεν είμαστε. Δεν ήμασταν καν. Θεωρούμε πως ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ σπάει το κεφάλι του να βρει απαντήσεις. Αν και το σπασμένο κεφάλι δε βοηθά την ομάδα του.

Εμείς πιστεύουμε, πως ο ΠΑΟΚ υποφέρει από αγωνιστική ανισορροπία! Είναι συνήθης ασθένεια για όσους ρίχνουν θεμέλια, για να οικοδομήσουν. Ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση αναδημιουργίας του είναι. Δεν είναι παράλογο – καθ’ ημάς, φυσικά - να βασανίζεται από αυτήν την ασθένεια. Αρκεί βέβαια, να βρει γρήγορα τη θεραπεία της.

Είναι και κρίμα, είναι κι άδικο να υποβάλλεται ως ομάδα κι ως κόσμος σε σκωτσέζικο ντους. Μετά το μπούζι νερό με την ΑΕΚ, στο καυτό νερό με τον Ολυμπιακό. Είναι – αν μη τι άλλο – ολότελα ψυχοφθόρα διαδικασία. Δεν την αξίζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Δεν την αξίζουν προπονητές και παίκτες του επειδή (συχνά, πυκνά κι ουχί συνεχώς και συνεπώς… Επιμένουμε εμείς) υπερβάλλουν εαυτούς!

Ως εκ τούτων αναμένεται (εδώ και τώρα, Ραζβάν, ήρθε η ώρα!) η θεραπεία της αγωνιστικής ανισορροπίας του υπό ανέγερση ΠΑΟΚ…

Να μην κρατήσουν όμως, οι χοροί στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη καίγεται το πελεκούδι! Η νίκη με την Αμπερντίν (στη Σκωτία φέρεται, να ζητά ρεβάνς εν Ελλάδι…) σε μία αναμενόμενη πλημμυρισμένη Τούμπα, είναι πρώτιστος στόχος για τον ΠΑΟΚ. Δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Χρήζει πολλής προσοχής ο μεθαυριανός αγώνας!

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη και για την ουσία, την εξασφάλιση και μαθηματικά της πρόκρισης. Και για ένα ιστορικό του ρεκόρ με τις σερί ευρωπαϊκές νίκες αλλά και το εφετινό του αήττητο.

ΥΓ 1 : Τι να πούμε εμείς για τον Μπράντον Τόμας; Για τον Ισπανό (όσο μπόι του λείπει, τόση ψυχή έχει…) τα λένε τα πέντε του γκολ, σε επτά μήνες κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό…

ΥΓ 2 : Τι να πούμε για τον Τόμας Μουργκ; Ο Αυστριακός μοιράζει πιπέρι στα στόματα όλων εκτός του Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε αυτόν μοιράζει… πετιμέζι!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.