Η αγωνία του κόσμου του Άρη και ο σχεδιασμός της νέας ομάδας

Βασίλης Μάστορας08 Ιουνίου 2024

Η επόμενη ημέρα του Άρη, σκεπάζεται από ένα νεφέλωμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση της διοίκησης, ούτε κάποια κίνηση που να γεμίζει με αισιοδοξία τους φίλους των «κίτρινων».

Ενώ οι υπόλοιπες ομάδες του big5 έχουν αρχίσει εδώ και καιρό τον σχεδιασμό τους, έχουν κλείσει φιλικούς αγώνες και αθλητικό κέντρο για την προετοιμασία, στον Άρη υπάρχει μία ανησυχητική ηρεμία. Το σημαντικότερο γεγονός είναι οι συζητήσεις για την παραμονή του Κουέστα. 

Πλην αυτού ουδέν από το μέτωπο. Ή για να είμαι περισσότερο σαφής, σηκώνεται αρκετή σκόνη για το μέλλον του Φαμπιάνο και του Μορόν. Οι περισσότεροι φίλοι του Άρη εκτιμούν ότι ο μεν πρώτος θα αλλάξει φανέλα, ο δε Ισπανός θα πουληθεί. 

Τι είναι σωστό και τι λάθος εξαρτάται από τους στόχους που θα βάλει η διοίκηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν ο στόχος είναι να βολευτεί με την κατάκτηση της 5ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, το σενάριο να μην ανήκουν οι δύο ποδοσφαιριστές στο νέο ρόστερ του Αρη, δεν θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη. Οι απαιτήσεις όμως των φίλων των «κίτρινων», εκτιμώ ότι είναι για κάτι περισσότερο. Το σημαντικότερο να δημιουργηθεί μία ομάδα αγωνιστικά αξιοπρεπής που θα παλεύει για να τερματίσει όσο τον δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. 

Γιατί ο Άρης δεν είναι ομάδα η οποία θα πρέπει να βολεύεται με το ελάχιστο. Θα πρέπει να παλεύει για το καλύτερο, ανεξαρτήτως από το τελικό αποτέλεσμα. Είναι διαφορετικό να έχει αγωνιστική δυναμική, γιατί με αυτό το πλάνο θα έχει χτιστεί η ομάδα, και τελικά να χάνει την 4η ή την 3η θέση για λίγους βαθμούς και διαφορετικό να τερματίζει, όπως φέτος, με 17 βαθμούς από τον τέταρτο και 25 από τον πρώτο.

Άρα η βάση της όποιας κουβέντας θα ξεκινήσει από τον στόχο που βάζει η διοίκηση. Γιατί αν θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα με αγωνιστική δυναμική, τότε θα πρέπει να παραμείνουν και ο Φαμπιάνο και ο Μορόν. «Καμένος» είναι ο Άρης από επιλογές που δεν χωρούσαν ούτε στον… πάγκο, οπότε δεν χρειάζεται να σκορπάει το μπάτζετ του «κυνηγώντας» κάποια… λαχεία. 

Ούτε να κάνει μεταγραφές οι οποίες θα γεμίζουν αριθμητικά το ρόστερ, αλλά όταν καλούνται να προσφέρουν αποδεικνύονται σαπουνόφουσκες. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές που είναι λίρα εκατό και πάνω σ’ αυτόν το άξονα να προστεθούν ένας αμυντικός για το αριστερό άκρο, ένας έμπειρος ανασταλτικός χαφ και δύο ακραίοι επιθετικοί. 

Αν ο Άρης έχει ένα ρόστερ με 13-14 ικανούς ποδοσφαιριστές, ας φορτώσει από εκεί και πέρα ταλαντούχους ή φτηνούς Έλληνες. Έτσι κι αλλιώς φέτος έβγαλε τη χρονιά με επτά μόνο ποδοσφαιριστές που είχαν απόδοση πάνω από τη βάση.

Έχω την άποψη ότι μπορούν να παραμείνουν και ο Φαμπιάνο και ο Μορόν, αν τους δείξει η διοίκηση ότι θα «χτίσει» επάνω τους τη νέα προσπάθεια. Βεβαίως η ιδιαιτερότητα για τον Ισπανό είναι ότι μία πιθανή πώληση θα αποφέρει κάποια εκατομμύρια στα ταμεία της ΠΑΕ. Όλα όμως είναι θέμα επιλογής. Δεν μπορείς να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.