ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αγωνία για Κοτάρσκι, ο Κετζιόρα, ο Σαμάτα και η «μάχη» με τον χρόνο

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Ιουλίου 2024

Οταν η ομάδα κατακτά με τρόπο μαγικό ένα Πρωτάθλημα και από τους πέντε κορυφαίους παίκτες της οι τρεις είναι πιτσιρικάδες, στην ΠΑΕ... τρίβουν τα χέρια τους, αλλά οι οπαδοί χάνουν τον ύπνο τους. 

Ο Ζίβκοβιτς είχε συμβόλαιο σε ισχύ, κανένα πρόβλημα. Ο Τάισον είχε ανανεώσει για 1,5 ακόμη χρόνο, κανένα πρόβλημα.

Αλλά αμέσως μετά τη λήξη της σεζόν, όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισε η αγωνία για τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη και τον Κοτάρσκι. Με τον Κωνσταντέλια ησυχάσαμε και χαρήκαμε πολύ, για τον Κουλιεράκη φαίνεται μέχρι στιγμής ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά με τον Κοτάρσκι δεν μπορούμε ακόμη να ηρεμήσουμε. 

Δεν ξέρω αν η Τζένοα ή οποιαδήποτε Τζένοα και όχι μια μεγάλη ευρωπαική ομάδα μπορεί να ικανοποιήσει τις εύλογες απαιτήσεις για τον Κροάτη γκολκίπερ, αλλά, σε περίπτωση που πουληθεί, ο ΠΑΟΚ θα είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει έναν τερματοφύλακα εξίσου, αν όχι περισσότερο, ποιοτικό και εξελίξιμο.

Υπάρχει ο Τσιφτσής, υπάρχουν και τρεις νεαροί που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία, αλλά είναι σαφές ότι κανείς από αυτούς δεν προορίζεται για βασικός. Στην περίπτωση του Κοτάρσκι ο ΠΑΟΚ έκανε μπίνγκο. Για τον αντικαταστάτη του, όμως, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να διαπιστώσουμε αν ευστόχησε για δεύτερη φορά, ή αν έμπλεξε σε περιπέτεια. Είναι ένα ζήτημα, νομίζω. Και, μάλιστα, πολύ σοβαρό. Στον αντίποδα, έρχονται τα ευχάριστα, τα οποία, όμως, ανοίγουν κι άλλα σοβαρά ζητήματα.

Η Αλ Χολούντ διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ για τον Αλί Σαμάτα, γράφουν στη Σαουδική Αραβία. Ποιος να το περίμενε, ε; Αν αληθεύει, προφανώς ο ΠΑΟΚ δεν θα διαφωνήσει στην παραχώρησή του, αρκεί να ρεφάρει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα που ξόδεψε για την απόκτησή του. Εδώ που τα λέμε, ακόμη και με μία μικρή ζημία, αξίζει τον κόπο να αδειάσει η θέση του.

Αλλά τότε θα πρέπει να αποκτήσει όχι τον έναν φορ που αναζητεί εδώ και καιρό, αλλά δύο. Εναν στη θέση του Σαμάτα και έναν στη θέση του Τζίμα. Κι αν ακόμη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τον  έναν (Μπρέθγουέιτ, ή οποιονδήποτε άλλο) πότε, αλήθεια, θα εξασφαλίσει τους δύο; Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ότι η ομάδα αρχίζει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έχοντας προσθέσει στον βασικό κορμό της μόνο τον Καμαρά.

Στο ρόστερ προστέθηκαν Τσιφτσής, Θυμιάνη,ς πιτσιρικάδες και κάποιοι που επέστρεψαν από δανεισμό, μεταξύ των οποίων και ο Κουαλιάτα, αλλά βέβαια δεν σκοπεύει ο Λουτσέσκου με αυτά τα παιδιά να χτυπήσει την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρα, η πιο κρίσιμη φάση της προετοιμασίας αρχίζει χωρίς τον Κετζιόρα, χωρίς τον βασικό φορ και χωρίς έναν ακόμη χαφ, που θεωρήθηκε απολύτως απαραίτητος από τον Ρουμάνο κόουτς.


Τα ευχάριστα και παρήγορα στοιχεία είναι ότι η ομάδα είναι πολύ καλά δουλεμένη και δεμένη από την περσινή σεζόν, ότι κανείς από τους κομβικούς παίκτες δεν έχει αποχωρήσει, ότι το κενό του Μεϊτέ έχει καλυφθεί από τον Καμαρά και ότι αν προστεθεί σύντομα και ο Κετζιόρα, ουσιαστικά δεν θα λείπει τίποτε από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. 

Επίσης, μπορεί οι υποχρεώσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ να αρχίζουν νωρίς, αλλά τουλάχιστον οι δύο πρώτοι αντίπαλοι θα είναι σαφέστατα χαμηλότερης δυναμικότητας από τον ΠΑΟΚ.

 Στην πραγματικότητα, δηλαδή, υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι να αρχίσουν τα δύσκολα σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις.

 Αρκεί να μην έρθουν οι παίκτες που πρόκειται να αποκτηθούν την τελευταία στιγμή, γιατί πρέπει πάντα να υπολογίζουμε και την πίστωση χρόνου που ο κάθε νεοαποκτηθείς χρειάζεται για να αφομοιωθεί πλήρως από το νέο περιβάλλον και να ενταχθεί στη “χημεία” της νέας ομάδας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.