Η άγνωστη ιστορία για το πώς σώθηκε ο πατέρας του Σφαιρόπουλου από αεροπορική τραγωδία (vid)

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2024

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε μια απίστευτη ιστορία για το πώς σώθηκε ο πατέρας του από αεροπορική τραγωδία.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην αεροπορική τραγωδία στις 29 Νοεμβρίου του 1959 όταν ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής κατέπεσε στον Αυλώνα Αττικής και σκοτώθηκαν οι 18 επιβαίνοντες!


Ο Σάββας Σφαιρόπουλος ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο αεροπλάνο παρέα με τον τότε συμπαίκτη του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, Παράσχο Αυγητίδη, όμως την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκαν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για εκείνο το συμβάν που έσωσε από τύχη την ζωή του πατέρα του, ανέφερε: «Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής και ήταν ένας από τους καλύτερους στη Θεσσαλονίκη, έτσι υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Την ημέρα που θα πετούσε με έναν άλλον συμπαίκτη του από την Aθήνα για να παίξει στον αγώνα της Κυριακής, δύο όμορφες αεροσυνοδοί, τους είπαν να μην πετάξουν, να πάνε μαζί τους να περάσουν καλά.

Ο πατέρας μου με τον συμπαίκτη του έφυγαν από το αεροδρόμιο και πήγαν στο σινεμά μαζί με τις αεροσυνοδούς, εκείνο το αεροπλάνο που θα πετούσαν έπεσε και όλοι όσοι ήταν μέσα πέθαναν. Τον είχαν στην λίστα των νεκρών και κάλεσε στο φαρμακείο που είχε τηλέφωνο για να ενημερώσει τους γονείς του ότι είναι καλά. Αυτή είναι αληθινή ιστορία, σώθηκε από τύχη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.