Η… αγκαλιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Ντέλιας και η Θεσσαλονίκη

Γιώργος Μπούζος09 Οκτωβρίου 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΟΣ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Κι ας είχαν περάσει δεκαετίες … Το μόνο που άλλαζε ήταν τα μαλλιά στο χρώμα του χιονιού, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έπρεπε να πάω στο Λονδίνο ακολουθώντας την εθνική, για να βρεθούμε… Αγκαλιές, όπως συναντιούνται φίλοι μετά από χρόνια και κουβεντούλα δίπλα- δίπλα μέχρι να αναχωρήσει το «τσάρτερ» για το Λούτον του Λονδίνου. Για την αγάπη του για την Θεσσαλονίκη, τους φίλους που έχει στην πόλη, τον Κωνσταντέλια, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ηρακλή την αυριανή κόντρα της Εθνικής με την Αγγλία στο ιστορικό Γουέμπλεϊ.

Όχι δεν ήταν συνέντευξη. Ο Γιοβάνοβιτς τις αποφεύγει. «Γιώργο έχω να μιλήσω μήνες…Κι αν ξεκινήσω θα ακολουθήσουν κι άλλοι πολλοί…» είπε και γύρισε στα παλιά. Στο πρόσωπο του αναγνωρίζεις τον προπονητή που σέβεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, που είναι παντού αποδεκτός επειδή διαθέτει δύο στοιχεία: ήθος και προπονητική ικανότητα. Για να είμαι ειλικρινής τον είδα πιο χαλαρό από ότι περίμενα. Στην εθνική το απολαμβάνει κι αυτό φαίνεται… «Είναι όμως δύσκολο γιατί έχω τους παίκτες λίγες μέρες. Στο σύλλογο είναι διαφορετικά. Τους έχω κάθε μέρα και μπορώ να κανονίζω και την παραμικρή λεπτομέρεια…».

Θεσσαλονίκη. Την αγαπάει. «Θέλω να έρθω και να μείνω μέρες. Όχι να καθίσω μια δύο μέρες. Έχω φίλους. Τους πεθύμησα. Μίλησα με τον Σάββα Κωφίδη, έχασα τον Δανιήλ Παπαδόπουλο, όμως έχω και ανθρώπους που θέλω να δω εκτός ποδοσφαίρου…». Θέλει να δει παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Άρη από κοντά, να πάει στην επαρχία, αλλά τον φρενάρει η έλλειψη Ελλήνων παικτών στις ομάδες. Που να τους βρει όταν οι ξένοι μας έχουν κατακλύσει…

Έριξα στην κουβέντα ονόματα, όπως του Κωνσταντέλια. Μου είπε ιδιωτικά και αβίαστα την γνώμη του. Τον Ντέλια τον ξεχωρίζει για το σπάνιο ταλέντο του. Πιστεύει ότι ο μικρός του ΠΑΟΚ απολαμβάνει το ποδόσφαιρο σαν να παίζει σε … αλάνα. Όπως αναγνωρίζει ότι αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα θα πρέπει να μαρκάρει- στοιχείο απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και να ολοκληρώνει τις φάσεις κάνοντας την διαφορά…

Περίπου 24 ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Αγγλία, είχε μηδέν άγχος… Τόσο χαλαρός… Τον εκστασιάζει η προοπτική να παίξει στο Γουέμπλεϊ… «Είναι ναός του ποδοσφαίρου. Το πιο ιστορικό γήπεδο. Είναι πηγή έμπνευσης. Δεν υπάρχει όμοιο του σε ολόκληρο τον κόσμο…», είπε. Το ξέρει ότι οι παίκτες θα βάλουν τα δυνατά τους. Όταν παίζεις στο Γουέμπλεϊ θέλεις να διακριθείς.

Και μετά άρχισε να ρωτάει για τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, πότε έκλεισαν τα ιστορικά ΣΠΟΡ του Βορρά, τι γίνεται με το «Metropolis 95,5», τι δυναμική έχει η πόλη σε σύγκριση με τα παλιά, πόσο του λείπει, πώς οι δύο γιοί του έρχονται από την Κύπρο να ξοδέψουν μέρες στη Θεσσαλονίκη, πώς θέλει να το βάλει και ο ίδιος στο πρόγραμμα, πώς, πώς…. Είναι πολλά αυτά που θέλει να κάνει στη Θεσσαλονίκη.

Θα μου το κρατούσε, αν έγραφα όλα όσα είπαμε, όσα μου εκμυστηρεύθηκε, όσα γέμισαν μια κουβέντα στην αίθουσα αναχωρήσεων πάνω από μισή ώρα. Ο Ιβάν είναι κύριος. Κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε όλοι. Το δικαιούται. Το κέρδισε με το σπαθί του. Και το αξίζει!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.