Η άφιξη του Κεντζιόρα στο Χορστ, το απόλυτο… αγχολυτικό για τον Λουτσέσκου

Γιώργος Ζαΐρης07 Ιουλίου 2024

Για να προλάβω τους κακοπροαίρετους, δεν πετάω τη μπάλα στην εξέδρα γιατί αρκετοί θα περίμεναν να αρχίσω το σχόλιο από την ήττα του ΠΑΟΚ. Θα αναφερθώ στη συνέχεια και σε αυτή. Αλλά αυτό που ενδιαφέρει, σε περίοδο προετοιμασίας και με όλα όσα έχουν προηγηθεί, είναι ένα πράγμα: να νιώθει χαρούμενος ο προπονητής της ομάδας. Θα το επαναλάβω: πέρσι μετά από κάθε προπόνηση στο Τέχελεν ήταν αμίλητος και σκασμένος. Φέτος μετά το ματς με την ΑΕΚ Λάρνακας, την περασμένη Τετάρτη δηλαδή, δεν ήταν σε απόγνωση αλλά φλέρταρε με τον εκνευρισμό. Γιατί τον Κεντζιόρα περίμενε και τον Κεντζιόρα δεν έβλεπε…

Χθες λοιπόν είδα έναν χαμογελαστό Λουτσέσκου, για κάποιους παράδοξο μετά από μια ήττα αλλά όπως είπε και ο ίδιος «καλές είναι και αυτές γιατί κρατούν τα πόδια σου στο έδαφος». Κλείνω όμως αυτή την παρένθεση και επιστρέφω σε αυτό που ήθελα να ολοκληρώσω: χωρίς να ερωτηθεί καν για τις μεταγραφές ο προπονητής του Δικεφάλου χθες αναφέρθηκε στον Κεντζιόρα. Φυσικά επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια του όλα αυτά τα χρόνια και προφανώς όταν μιλάμε για μεταγραφικό σχεδιασμό και ασπρόμαυρη ΠΑΕ σημείωσε: «από ότι έμαθα αν και δεν είναι ακόμη επίσημο θα έχουμε πλέον και τον Κεντζιόρα κοντά μας». Λίγη ώρα αργότερα τον είδε στο ξενοδοχείο, μπορεί και να τον τσίμπησε για να δει αν είναι αληθινός, τέλος πάντων τον είδε και ηρέμησε.

Η άφιξη του Κεντζιόρα είναι το απόλυτο αγχολυτικό για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Αυτόν τον παίκτη ήθελε από την αρχή της προετοιμασίας να έχει στην Ολλανδία, τουλάχιστον θα τον έχει ολόκληρη τη δεύτερη εβδομάδα. Δεν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που πρέπει να μάθει τον ΠΑΟΚ όπως ο Καμαρά, μιλάμε για έναν παίκτη που αναδείχθηκε σε ΚΟΛΩΝΑ της πρωταθλήτριας ομάδας. Τεράστια μαγκιά του Πολωνού. Απλά θυμάμαι πως πέρσι τέτοιο καιρό και πάλι από την Ολλανδία όταν ενημερώναμε πως ο Κεντζιόρα επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, εισπράξαμε τέτοιες… ευχές που είναι θαύμα που επιζήσαμε. Απαξιωτικά σχόλια για τον Πολωνό και τώρα ένα χρόνο μετά, για δυο εβδομάδες ξυπνάμε και διαβάζουμε πρωί πρωί στο msn «θα κλείσει ο Κεντζιόρα ρε Γιώργο;»

Για να το δώσω να το καταλάβετε πιο απλά, προφανώς και δεν πρόκειται για τον υπερ-παίκτη. Αλλά με την άφιξη του Κεντζιόρα ο Λουτσέσκου παύει να αγχώνεται για το ποια θα είναι η άμυνα του στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν. Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, Σάστρε στα δεξιά, Κεντζιόρα και Κουλιεράκης στο κέντρο της άμυνας και Μπάμπα στα αριστερά. Ησύχασε δηλαδή το κεφάλι του με έναν πονοκέφαλο αφού αν δεν έκλεινε ο Πολωνός δεν θα μου ήταν έκπληξη αν έβλεπα στις 24 Ιουλίου στην Τούμπα δίδυμο Κουλιεράκη-Μιχαηλίδη. Ισως ήταν και το πιο πιθανό.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, άλλωστε φρόντισε ο ίδιος ο Λουτσέσκου χθες να το πει χωρίς να ερωτηθεί, πως σε αυτά τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, εκτός από τον Κεντζιόρα περιμένει να δει τον Κωνσταντέλια (από την Δευτέρα μπαίνει στις προπονήσεις) και τον Ζίβκοβιτς όταν η ομάδα επιστρέψει στην Ολλανδία γιατί εδώ δεν θα βρεθεί. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλει να ελπίζει σε κάτι άλλο, ανεξάρτητα αν θα ήθελε να έχει εδώ τον Μεϊτέ και τον φορ. Συμβιβάζεται με την άφιξη του Κεντζιόρα, έχει ένα ρόστερ που για τους πρώτους δυο ευρωπαϊκούς αγώνες είναι πολύ δυνατό και ελπίζει να έχει και ένα ακόμη πιο ισχυρό σύνολο μέσα από τις προπονήσεις όταν έρθουν τα παιχνίδια φωτιά στον τρίτο προκριματικό αλλά και στα πλέι οφ του CHL.

Πάμε και στο φιλικό. Προφανώς την ενδεκάδα του δευτέρου μέρους με αυτή τη σύνθεση δηλαδή (δεν στέκομαι στα πρόσωπα) δεν θα την δούμε σε κανένα από τα τρία τελευταία φιλικά ματς επί ολλανδικού εδάφους. Πλέον ο Λουτσέσκου πρέπει να μπει σε διαδικασία μονταρίσματος της ομάδας και στο να καταλήξει στην ιδανική ενδεκάδα (περιμένοντας στην Θεσσαλονίκη και τον Ζίβκοβιτς) για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Μέσα από αυτά τα φιλικά «μετρά» τους παίκτες του και προχωρά.

Δεν θέλω να προσπεράσω με ευκολία πως οι δυο βασικοί σου τερματοφύλακες σε ισάριθμα φιλικά έκαναν γκάφες που στοίχισαν τα γκολ. Και δεν θα μπω σε θεωρίες συνωμοσίας πως δηλαδή ο Κοτάτρσκι έχει το μυαλό του στην Τζένοα και δεν είναι εδώ. Εδώ είναι, να θυμίσω και πως πέρσι κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε κάνει λάθη. Καλύτερα να τα κάνει σε φιλικό ματς παρά σε επίσημο. Ετσι δεν είναι;

Πρώτη εμφάνιση του Θυμιάνη με τα ασπρόμαυρα. Ενός παιδιού που είχε να παίξει μπάλα από τον περασμένο Μάρτιο. Και πλέον δεν παίζει στον Πανσερραϊκό αλλά στον ΠΑΟΚ. Εκανε τα βασικά, δεν ρίσκαρε, φρόντισε να μην εκτεθεί. Ναι μπορεί αυτά να μην αρκούν αλλά επαναλαμβάνω θέλει χρόνο. Προφανώς θα διαβάσω και πάλι «φιλότιμος ο Σαμάτα», «άνοιγε χώρους ο Τανζανός» και τα συναφή που με κούρασαν. Αν ήταν έτσι τα πράγματα ο ΠΑΟΚ δεν θα έψαχνε φορ.

Πλέον η ομάδα από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία του βασικού σταδίου με Κεντζιόρα και Κωνσταντέλια παρόντες. Άλλος ΠΑΟΚ με αυτούς τους δυο παίκτες και περιμένω πως και πως το φιλικό του επόμενου Σαββάτου για να δω ενδεκάδα που θα πλησιάζει με αυτή που θα παίξει το πρώτο ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.