Η ΑΕΚ στην επόμενη μέρα με ερωτηματικά και… αποχωρήσεις

Metrosport Team20 Μαΐου 2024

Η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με την πικρία, καθώς τερμάτισε δεύτερη πίσω από τον ΠΑΟΚ και θα κληθεί να αγωνιστεί στα προκριματικά του Conference League της επόμενης χρονιάς. Η Ένωση μπαίνει σταδιακά στη διαδικασία της επόμενης ημέρας με αρκετά ερωτηματικά, αλλά και αποχωρήσεις από το ρόστερ της που πρόκειται να έχει αλλαγές.

Η απώλεια του τίτλου προκάλεσε απογοήτευση και πικρία στο κλείσιμο της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ που έχοντας «δεμένο» με συμβόλαια έναν αξιόλογο και ισχυρό «κορμό», μπαίνει στη διαδικασία του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας, για την οποία ήδη έχει ξεκινήσει προεργασία.

Άλλωστε ο Ματίας Αλμέιδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην τεχνική καθοδήγηση της Ένωσης, έχοντας τις βάσεις, αλλά και τις προϋποθέσεις που προσφέρει η διοίκηση της ΑΕΚ για σταθερότητα και οικονομική υγεία, ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Τι αλλαγές προκύπτουν στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων» ενόψει της νέας χρονιάς;

Δεδομένη είναι η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που μένει ελεύθερος, ενώ τελειώνει και το συμβόλαιο του Τομ Φαν Βέερτ που δύσκολα θα ανανεωθεί. Παράλληλα τελειώνουν τα συμβόλαια των Σέρχιο Αραούχο, Νόρντιν Άμραμπατ και Εχσάν Χατζισαφί, με δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει σίγουρα τον Αργεντινό επιθετικό που για οικογενειακούς λόγους σκέφτεται και την Ισπανία. Αντίστοιχη σκέψεις κάνει και ο Άμραμπατ για την Ολλανδία, ενώ ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τον Χατζισαφί.

Ερωτηματικό αποτελεί αν η Ένωση ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Άλεξ Κάλενς από την Χιρόνα μετά τον δανεισμό του, με τον Περουβιανό να θεωρείται καλή λύση στα 32 του και με κοινοτικό διαβατήριο. Πιθανή θεωρείται η αποχώρηση του Ροδόλφο Πισάρο που βρέθηκε πολλές φορές εκτός επιλογών του Ματίας Αλμέιδα και δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο Μεξικό.

Όσον αφορά στις προσθήκες και πέραν του Σωτήρη Τσιλούλη, η έντονη φημολογία θέλει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι κοντά στην Ένωση, καθώς μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ενώ θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.