Η ΑΕΚ κράτησε το αήττητο εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό από το 1994

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2024

Με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ σώθηκε στις καθυστερήσεις στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και διατήρησε μια παράδοση 30 ετών κόντρα στους πράσινους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το τέρμα του 26χρόνου επιθετικού που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση σκοράροντας από τα 8 στα 7 παιχνίδια της Ένωσης διεύρυνε το αήττητο της κόντρα στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο παλιό ή το νέο γήπεδο.

 Η τελευταία φορά που το τριφύλλι απέδρασε με το «διπλό» από την παραδοσιακή έδρα της Ένωσης ήταν στις 7 Νοεμβρίου 1994, 29 χρόνια πίσω, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 με γκολ του Γιάννη Καλιτζάκη.

Έκτοτε, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει δώσει δέκα αθηναϊκά ντέρμπι στο γήπεδό της και μετρά επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» γλιτώνουν την ήττα στις καθυστερήσεις, καθώς κάτι ανάλογο είχε γίνει στις 7 Ιανουαρίου 2001, όπου ο Βασίλης Τσιάρτας είχε ευστοχήσει σε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη επί της ΑΕΚ στο διάστημα από το 1994 έως την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας» το 2003, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου του 1999, όταν είχε επικρατήσει 2-1, με το παιχνίδι  να διεξάγεται τότε στο «Γ. Καραϊσκάκης», επειδή το γήπεδο της Ένωσης είχε κριθεί προσωρινά ακατάλληλο, λόγω του σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.