Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ και παραμένει πρώτη

Κωστής Παναγιώτου05 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΕΚ μπήκε στην OPAP Arena με θάρρος και χωρίς να φοβηθεί τον Άγιαξ συνεχίζει αήττητη και πρώτη στον όμιλο της. Οι Ολλανδοί πήραν προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι του Μπέρχβαϊν, αλλά ο Βίντα ισοφάρισε για την Ένωση (1-1).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παραμένει αήττητη μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων του Europa League και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Μαρσέιγ με τη Μπράιτον (2-2) βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ένταση στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά τον Άγιαξ, απειλώντας δύο φορές πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ούτε ο Πινέδα, ούτε ο Άμραμπατ κατάφεραν να βρουν εστία.


Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ολλανδούς ήρθε στο 12ο λεπτό με τον Μπόρζες να παίρνει τη μπάλα, μετά από αδυναμία του Μουκουντί να διώξει τη μπάλα, αλλά Στάνκοβιτς κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 20λεπτό ο Άγιαξ βρήκε ανοιχτούς χώρους και έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Μπρόμπεϊ να μπαίνει στην περιοχή της Ένωσης, αλλά και πάλι ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί και απέκρουσε.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπέρχβαϊν κέρδισε πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του Πινέδα, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα, και τον Ολλανδό να νικάει από τα έντεκα βήματα τον Στάνκοβιτς, για το 0-1.

Στο 38΄η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή των Ολλανδών, αποφεύγοντας όποιον έβρισκε μπροστά του, έκανε το γύρισμα, ο Χόρτερ έκανε την επέμβαση, με τον Σιντιμπέ να παίρνει το ριμπάουντ και από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 38ο λεπτό ο Αραούχο βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Άγιαξ και μετά από μαρκάρισμα βρέθηκε στο έδαφος με τους παίκτες να διαμαρτύρονται για πέναλτι, αλλά τον διαιτητή να δείχνει πως το παιχνίδι συνεχίζεται.

Στο δεύτερος μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε εξίσου δυναμικά, πατώντας συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή, με τον Γκατσίνοβιτς να είναι ο κύριος εκφραστής των δύο σημαντικότερων στιγμών που είχε η ομάδα του Αλμέιδα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους.

Το γκολ για την Ένωση ήρθε τελικά από έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Άμραμπατ από τα δεξιά σέντραρε εξαιρετικά, ο Βίντα βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας των Ολλανδών και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αίαντα για το 1-1.

Στο 90ο λεπτό ο Γιόνσον έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή για την ΑΕΚ, με τον Δανό να βγαίνει τετ-α-τετ απέναντι από τον Χόρτερ, με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ να αποκρούει ενστικτωδώς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74' Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ (67' Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79' Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67' Μάνταλος).

Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενσχ, Σούταλο, Άβιλα, Χότα, Μπέργκις, Ταχίροβιτς (Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Φορμπς (84' Άξελ - Ντόνγκεν), Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ (74' Άκπομ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.