Η ΑΕΚ έχει φιλοξενήσει ξανά ελληνική ομάδα στην Ευρώπη!

Κωστής Παναγιώτου12 Μαΐου 2024

Ο Ολυμπιακός πήρε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League, με τους "ερυθρόλευκους" να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη που η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει άλλη ελληνική ομάδα, για ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το παλιό "Νίκος Γκούμας" το μακρινό 1998 είχε βαφτεί πράσινο, από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τη Ντιναμό Κιέβου, για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο αγώνας δεν μπορούσε να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, καθώς είχε προγραμματιστεί η συναυλία των Rolling Stones, με αποτέλεσμα το "τριφύλλι" να βρίσκει ευρωπαϊκή στέγη στο γήπεδο της Ένωσης.

Στις 16 Σεπτεμβρίου το γήπεδο της ΑΕΚ είχε χρώμα πράσινο, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να γεμίζουν τις κερκίδες, ώστε να δουν από κοντά της ομάδας τους απέναντι στους Ουκρανούς του Βαλερί Λομπανόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, με τη Ντιναμό να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Σεργκέι Ρεμπρόφ (0-1). Παρόλα αυτά, η ελληνική ομάδα βρήκε τον τρόπο και έφτασε στην ανατροπή (2-1), με τους Έρικ Μίκλαντ και Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.