Η αδειοδότηση του Ηρακλή και ο αστερίσκος για την επόμενη ημέρα

Βασίλης Μάστορας11 Ιουλίου 2024

«Kαλύτερα αργά, παρά ποτέ», που λέει και ο λαός. Ο Π.Ο.Τ Ηρακλής, έστω και καθυστερημένα πήρε την πολυπόθητη αδειοδότηση και τώρα δικαιούται να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του. Ηταν δίκαιο έγινε πράξη, για την ομάδα η οποία είναι η περισσότερο αδικημένη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό δεν είναι απλώς μία δημοσιογραφική φράση κλισέ, αλλά η πραγματικότητα. 

Στο… κορμί του Ηρακλή ασέλγησαν στο παρελθόν, παράγοντες, παραγοντίσκοι και τυχοδιώκτες, εκμεταλλευόμενοι τις κερκόπορτες και τους… εφιάλτες που υπήρχαν στο περιβάλλον της ομάδας. Αποτέλεσμα το παρελθόν να τον κυνηγάει. Και μία από αυτές τις… αμαρτίες, βασάνισε τους «κυανόλευκους» και τους υποχρέωσε να περάσουν ημέρες αγωνίας μέχρι τη στιγμή που αδειοδοτήθηκαν. Ακόμη όμως κι αν τελικώς ο Ηρακλής ήταν υποχρεωμένος να ξεκινήσει τη χρονιά με το βαρίδιο της μη αδειοδότησης, το παρελθόν δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καταστροφικό. Τα κατάφερε περίφημα πριν από λίγα χρόνια, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να του γίνει… συνήθεια. Σαφώς και είναι διαφορετικό να προχωρήσει τη μεταγραφική ενίσχυση χωρίς δεσμεύσεις, από το να δημιουργήσει το νέο ρόστερ με την υποχρέωση να αποκτήσει στην πλειονότητα ποδοσφαιριστές, κάτω των 25 χρόνων.

Ο Π.Ο.Τ Ηρακλής πήρε άδεια, αλλά το deal της εξαγοράς των μετοχών από τον κ. Μονεμβασιώτη δεν έχει ολοκληρωθεί. Απ’ ότι φαίνεται μάλιστα θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες καθώς ο υποψήφιος αγοραστής, ζήτησε να ελέγξει τα οικονομικά της ΠΑΕ. Θεμιτό από τη στιγμή που οι δύο πλευρές συμφώνησαν ο Α.Φ.Μ της ομάδας με διοίκηση των κ. Ευγενίου θα πρέπει να είναι μηδενικός. Σε διαφορετική περίπτωση, το χρέος θα αφαιρεθεί από το τίμημα των 600.000 ευρώ που συμφωνήθηκε μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

Άρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των οικονομικών της ΠΑΕ. Παραμένει πάντως άγνωστο αν ο νέος κύκλος συζητήσεων που θα ανοίξει θα έχει αστερίσκους ή θα κλείσει σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ευγενίου φέρεται να είναι ενοχλημένος από την απόμακρη συμπεριφορά του κ. Μονεμβασιώτη, παρότι έχουν έναν κοινό σκοπό. Ο μεν πρώτος να απαλλαχθεί από την ΠΑΕ, κάτι που το τονίζει εδώ και δύο χρόνια, ο δε δεύτερος θέλει να γίνει ιδιοκτήτης της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μονεμβασιώτης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες διαπραγματευτικής υπεροπλίας, κάτι το οποίο δεν αρέσει στον κ. Ευγενίου. Κι αν θεωρηθεί δεδομένο ότι για την ΠΑΕ υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος, με καλύτερους μάλιστα οικονομικούς όρους, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις, αν ο κ. Μονεμβασιώτης συνεχίσει τον τακτικισμό που ακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το deal όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας ομάδας. Καλό το νέο της αδειοδότησης, αλλά καλύτερο θα είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει το συντομότερο να αποκτήσει ο Π.Ο.Τ Ηρακλής, νέο ιδιοκτήτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.