Η «αχίλλειος πτέρνα» του πρωτοπόρου «δικέφαλου»

Αρις Νικολάκης16 Ιανουαρίου 2024

Κατ’ αρχήν ΠΑΟΚτσήδες μη λησμονείτε το μπάσκετ! Τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα του. Απόψε το κλειστό του Φοίνικα δονείται από τον παλμό σας. Η βροντώδης παρουσία σας είναι το «άλφα» της πρόκρισης του ΠΑΟΚ! Η ομάδα σας να είναι (καιρός της…) αετός κι εσείς να είστε (όπως πάντα…) τα φτερά της…

Και στη συνέχεια, στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ… Ψέκασε, σκούπισε, καθάρισε – το Β΄ ημίχρονο - με τα Γιάννινα. Με 4-0 νίκησε παίζοντας δίχως να πατήσει τέρμα το γκάζι μέχρι το τέλος. Στην αρχή πάντως, έπαιξε με …τραβηγμένο χειρόφρενο. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Το δις… Το πολλάκις, για να είμαστε ακριβείς, δεν αφορά ομάδα σοφή. Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ οφείλουν, να λύσουν άμεσα το πρόβλημα, καθώς περί προβλήματος πρόκειται. Αν κι ο ΠΑΟΚ στους τελευταίους τέσσερεις αγώνες, κατά κανόνα, δεν πλήρωσε το πρόβλημα αυτό. Εξαίρεση ο αγώνας με τον Άρη.

Κόντρα στα Γιάννινα κινδύνεψε σοβαρά (στο 2ο και στο 45ο λεπτό) στο Α΄ ημίχρονο. Στο Β’; Χάιδεψε λίγο παραπάνω το γκάζι. Και χάθηκε από τον ορίζοντα τους. Για να καταλήξουμε; Έπαιξε πάλι, με τη φωτιά. Το γεγονός δεν πρέπει, να μείνει στην σκιά της λάμψης της νίκης με ευρειών διαστάσεών σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά. Είτε η εστία της είναι, είτε είναι μεγάλη. Έχει την ισχύ να το πράξει με κάθε ελληνική ομάδα συγκρίνοντας την – επί του παρόντος - δική του εικόνα με τις δικές τους εικόνες.

Την Κυριακή στο Βόλο ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντι του μία ομάδα με το μαχαίρι στα δόντια. Μία ομάδα η οποία ακολουθεί πλέον την έννοια ή ταν η επί τας! Παίζει για την επιβίωση της. Δίνει τι μάχες της με νύχια και δόντια.

Και βέβαια, η διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Βόλο είναι ημέρα με τη νύκτα αλλά… Αυτή η διαφορά δια λόγων πρέπει να αποδεικνύεται δια έργων. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς ανώτερος από τον Άρη αλλά… Αφήνοντας την ανωτερότητα του στα αποδυτήρια του Χαριλάου ηττήθηκε στο γήπεδο. Δίχως να την αποδείξει απόλυτα, νίκησε τον Βόλο στον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο. Νίκησε και τον ΟΦΗ για το Πρωτάθλημα δίχω; Τρανές αποδείξεις! Την απέδειξε κατά διαστήματα – κυρίως μετά το 46ο λεπτό - και νίκησε τα Γιάννινα.

Αυτή λοιπόν, η έλλειψη αγωνιστικής (ή ψυχικής και πνευματικής) απόλυτης ισορροπίας είναι η «αχίλλειος πτέρνα», του πρωτοπόρου «δικέφαλου». Ως τέτοια χρειάζεται προστασία. Ήτοι, καλύτερη προετοιμασία του για τα επερχόμενα ντέρμπι. Αν και ο αγώνας την Κυριακή στον Βόλο, με τον ΠΑΟΚ όχι …ως ΠΑΟΚ, σε ντέρμπι θα εξελιχθεί. Να το θυμάστε…

Δεν είναι όμως, παράξενο το γεγονός της έλλειψης αγωνιστικής (ή ψυχικής ή πνευματικής) ισορροπίας. Ο ΠΑΟΚ τελεί υπό οικοδόμηση. Τα θεμέλια – κι οι πρώτοι όροφοι κι οι πρώτοι όροφοι – αποδεικνύονται πανίσχυρα αλλά… Έχει ακόμη ύψος, για να καλύψει. Κάνοντας συνάμα πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και πρωταγωνιστώντας στην Ευρώπη.

Δεν είναι παράλογα τα κενά στις πτήσεις του «δικέφαλου». Αρκεί να αποφεύγονται ανώμαλες προσγειώσεις όπως εκτός έδρας με την ΑΕΚ και τον Άρη. Κατά τα άλλα; Και γερό είναι το σκαρί του και καλό καπετάνιο έχει και με τα φτερά του κόσμου του είναι αετός…

Κρίνεται φυσικά, άκρως απαραίτητη η έρευνα, η μελέτη κι η λύση του προβλήματος με την έλλειψη αγωνιστικής (ή ψυχικής ή πνευματικής) απολύτου ισορροπίας ενόψει ντέρμπι. Κι όπως είπαμε… Ο ΠΑΟΚ ως μη ΠΑΟΚ (θυμίζουμε τους εκτός έδρας αγώνες με ΑΕΚ κι Αρη και τον εντός με τον Βόλο για το Κύπελλο) κινδυνεύει , να καταστήσει και τον αγώνα της Κυριακής με τον Βόλο. Εάν νωρίς, νωρίς δεν τον …καθαρίσει! Διαφωνείτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.