«Hot, dry, windy»: Τι είναι και πώς κάνει δύσκολο το καλοκαίρι μας

Metrosport Team18 Ιουνίου 2024

Δύσκολο φαίνεται πως κάνει το καλοκαίρι μας ο συνδυασμός καύσωνα, ξηρασίας και ισχυρών ανέμων, που οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν ως «hot, dry, windy».

Μιλώντας στο iEidiseis.gr, ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας FLAME και ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θεόδωρος Γιάνναρος, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που  χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν συνδυασμό πυρομετεωρολογικών συνθηκών που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για δασικές πυρκαγιές.

Όπως τόνισε, μέχρι τις 23 Ιουνίου θα έχουμε αυτό τον συνδυασμό συνθηκών εξαιτίας της ανάπτυξης ενός πεδίου υψηλών πιέσεων πάνω από την κεντρική Μεσόγειο και τα Βόρεια Βαλκάνια, περιοχές δηλαδή βορειότερα της χώρας μας.

«Με τα δεδομένα που έχουμε θα είναι ένα καλοκαίρι αρκετά θερμότερο του φυσιολογικού. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ή σε κάποια κύματα καύσωνα κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος που μας απομένει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή σε μια παρατεταμένη περίοδο που δεν θα είμαστε σε θερμοκρασίες καύσωνα αλλά θα είμαστε σε σταθερά υψηλές θερμοκρασίες. Από 37 και πάνω.

Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι πυρομετεωρολογικά, λαμβάνοντας υπόψιν και τον χειμώνα που προηγήθηκε», κατέληξε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.