Hellenic Train: Σε 24ωρη απεργία οι μηχανοδηγοί στις 10 Οκτωβρίου

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας διεκδικούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train, παίρνοντας την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη (10/10).

Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι την προσεχή Πέμπτη (10/10) οι μηχανοδηγοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία στο πλαίσιο, «της προσπάθειας μας να προστατέψουμε την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο».

Σύμφωνα με την τοποθέτησή της, τα αιτήματα είναι:

  • Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας: Απαιτούμε την άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, που στοίχισε ζωές εργαζομένων και επιβατών.
  • Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής: Είναι επείγον να ολοκληρωθούν τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.
  • Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου: Η διαρκής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι κομβική για την ασφαλή λειτουργία των γραμμών και τη μείωση των κινδύνων.
  • Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια: Διεκδικούμε τον άμεσο καθαρισμό του σιδηροδρομικού δικτύου από κορμούς δέντρων και άλλα φυσικά εμπόδια, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες και την περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να μην είναι εύκολη η είσοδος πεζών εντός αυτής και ιδιαίτερα στον αστικό ιστό.
  • Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό: Ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές, είναι ΑΜΕΣΑ αναγκαίο να γίνουν επενδύσεις σε νέα τρένα για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη ΟΛΩΝ.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και επιβατών.

Ζητάμε την συμπαράστασή των επιβατών ενημερώνοντας τους, πως το Σωματείο μας έχει διαθέσει στην Hellenic Train, ως προσωπικό ασφαλείας, μηχανοδηγούς για την πραγματοποίηση δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου» τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Από πλευράς της η Hellenic Train προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας τονίζοντας πως «η πλειονότητα των αιτημάτων του σωματείου αφορά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΣΕ».

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί αύριο, Τετάρτη (9/10) και αναμένεται να προκύψει και η απόφαση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.