H θέση του Αστέρα Αμπελοκήπων για τα Πρωταθλήματα

Metrosport Team10 Μαΐου 2020

Την δική του πρόταση για τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ καταθέτει ο Αστέρας Αμπελοκήπων. Αναλυτικά: «Με σεβασμό και εκτίμηση προς όλα τα Ερασιτεχνικά Σωματεία, με σεβασμό και εκτίμηση στους πρωταθλητές και δευτεραθλητές της βαθμολογίας που πανάξια κατέχουν αυτή τη θέση, έχοντας υπόψη ότι έχει διαμορφωθεί αυτή την στιγμή μια ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις αποφάσεις που θα λάβει η Διοργανώτρια Αρχή.

Θεωρούμε ότι τα Σωματεία έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, (οικονομικό - αγωνιστικό) θέτοντας κάποιο στόχο που υπήρχε από τη αρχή της χρονιάς ή που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της με σκοπό να εκπληρώσουν αυτούς τους στόχους εντός αγωνιστικών χώρων.

Θεωρούμε επίσης ότι: Οι άνοδοι κατηγοριών ή η αποφυγή υποβιβασμού θα πρέπει να κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Όχι υπό την μορφή κλήρωσης γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι αναπόφευκτο να μην αδικηθούν ομάδες. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερήσει την δυνατότητα τα σωματεία να διεκδικήσουν τους στόχους τους. Άλλωστε με αυτά τα κριτήρια διεξάγονται τα πρωταθλήματα για να είναι αξιοκρατικά, δίκαια και με απόλυτη διαφάνεια.

Είναι άδικο λοιπόν για τους τρίτους, τέταρτους και πέμπτους κάθε ομίλου για τους οποίους απομένανε αρκετές αγωνιστικές για να αλλάξουν την βαθμολογική τους θέση να τους στερείς αυτό το δικαίωμα. Αλλά άδικο είναι επίσης για αυτούς τους συλλόγους που θα μπουν στην κληρωτίδα και ενδεχομένως ο πιο αδύναμος να είναι και ο πιο τυχερός.

Και τις δύο περιπτώσεις τις θεωρούμε λάθος.

Προτείνουμε: α) Να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο από καμία κατηγορία. β) Να δημιουργηθούν περισσότεροι όμιλοι στην Α1 (συγκεκριμένα 2 όμιλοι καθώς έτσι θα μειωθούν σημαντικά και τα έξοδα), η Α να γίνει σε 4 ομίλους, η Β’ κατηγορία σε 6 ή 8 ομίλους. Οσον αφορά την Γ κατηγορία να γίνει ένας ειδικός όμιλος ή κατάργηση της κατηγορίας και ενσωμάτωση στην Β. Πιστεύουμε ότι οι αδύναμες αμάδες που θα ανέβουν σε βάθος χρόνου θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της εκάστοτε κατηγορίας και έτσι αναπόφευκτα θα ανέβει το επίπεδο του ποδοσφαίρου. Ευχόμαστε οι όποιες αποφάσεις παρθούν να είναι προς όφελος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και με την μικρότερη αδικία που μπορεί να προκληθεί από αυτές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.