Γυρίζει σελίδα και επικεντρώνει στην τακτική

Βασίλης Βλαχόπουλος13 Οκτωβρίου 2023

Αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Άρη, στο μυαλό του Άκη Μάντζιου είχε δομηθεί διαφορετικό αυτό το διάστημα της 20ήμερης διακοπής καθώς υπολόγιζε στη συμμετοχή περισσοτέρων προσώπων στην προετοιμασία και σίγουρα δεν περίμενε ότι θα προέκυπταν τόσοι σοβαροί τραυματισμοί οι οποίοι δεν αλλοίωσαν απλά, αλλά ανέτρεψαν το σχέδιό του.

Ο 54χρονος τεχνικός αποφάσισε την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία με τη δέσμευση ενίσχυσης της ομάδας με την απόκτηση ακόμη δύο ποδοσφαιριστών, την ίδια περίοδο επίσης δεν υπήρχαν οι σοβαροί τραυματισμοί που καλείται σήμερα να διαχειριστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, είχε δομήσει διαφορετικά στο μυαλό του το διάστημα της διακοπής και με την αισιοδοξία ότι είναι αρκετό για την τοποθέτηση των βάσεων για μια νέα αρχή με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Αντ’ αυτών, το πλάνο ενίσχυσης δεν ολοκληρώθηκε, ειδικά η μη απόκτηση δεύτερου φορ στοιχειοθετεί μεγάλο πρόβλημα, κυρίως όμως βγήκαν εκτός πλάνου τρεις παίκτες. Η αρθροσκόπηση του Λούκας Ρουπ προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, ομοίως και η «αναβάθμιση» της σοβαρότητας του τραυματισμού του Κίκε Σαβέριο. Η δε θλάση τρίτου βαθμού του Φραν Βέλεθ… έκοψε τα πόδια.

Πέραν αυτών, ο Άκης Μάντζιος ήλπιζε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος θα είχε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης περισσοτέρων ποδοσφαιριστών προς αποφυγήν επιβάρυνσης των υπολοίπων. Ούτε αυτή υπήρξε λόγω των τραυματισμών των Ζουλ, Τζούρασεκ, Κάρλσον. Κι έτσι το πλάνο δεν αναπροσαρμόστηκε απλά αλλά ανατράπηκε ολοκληρωτικά. Για τον ίδιο λόγο, στο διάστημα παραμονής της ομάδας στην Πτολεμαΐδα, ακολουθήθηκε μεν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης αλλά οι επιβαρυμένοι παίκτες (Νταρίντα, Οντουμπάτζο κ.α.) λογικά έτυχαν ειδικής μεταχείρισης ενώ οι ρυθμοί ανέβηκαν μέχρι ενός σημείου. Γιατί άπαντες έχουν κυριευτεί από τον φόβο του τραυματισμού.

Από χθες, το πλάνο προετοιμασίας πέρασε στο δεύτερο στάδιό του καθώς η ομάδα θα δουλέψει κυρίως στον τομέα της τακτικής αλλά και η εφαρμογή αυτού είναι δύσκολη στην πράξη. Για παράδειγμα, παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα δουλέψουν πάνω στην επιθετική λειτουργία του συνόλου δίχως καθαρό επιτελικό μέσο. Ελλείψει άλλων, ο Νταρίντα θα επιβαρυνθεί αυτή την ευθύνη αλλά για να κρυφτεί το πρόβλημα είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν καλύτερες συνεργασίες μεταξύ των παικτών των άκρων αλλά και να βελτιωθεί η συμπεριφορά της ομάδας στο παιχνίδι μετάβασης, είτε αφορά την επίθεση είτε την άμυνα. Από την ερχόμενη εβδομάδα, η προετοιμασία θα επικεντρωθεί στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό ο οποίος θεωρείται κομβικός στον στόχο επιστροφής της ομάδας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.