Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ποιες είναι οι ομοιότητες με τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Metrosport Team17 Μαΐου 2024

Σοκ και οργή στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ακόμη μίας γυναικοκτονίας, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/5) στο Μενίδι της Αττικής με θύμα μια 40χρονη γυναίκα.

Η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια από τον εν διαστάσει σύζυγό της σε μια υπόθεση, η οποία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα.

Πρόκειται, βεβαίως, για τη γυναίκα, η οποία βρήκε τραγικό και άγριο θάνατο πριν από περίπου έναν μήνα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα θύματα είχαν προστρέξει για βοήθεια στην Αστυνομία, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα απροστάτευτες να βρουν τραγικό θάνατο στα χέρια των πρώην συντρόφων τους.

Στην περίπτωση της 40χρονης από το Μενίδι, μάλιστα, επρόκειτο την Παρασκευή (17/5) ο δράστης να δικαστεί για περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εις βάρος της, όμως, πρόλαβε να την σκοτώσει.

Και οι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν με μαχαίρι, ενώ επίσης αμφότερες προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να ξεκόψουν και να απομακρυνθούν από τους κακοποιητές πρώην συντρόφους τους.

«Πόσες ακόμα θα κλάψουμε;»

«Πόσες ακόμα γυναίκες θα κλάψουμε; 46 ημέρες που δολοφόνησαν την Κυριακή μου και ακούμε για ακόμη μια εν ψυχρώ γυναικοκτονία. 

Γιατί; Φωνάζω από οργή και θυμό», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα στον ΑΝΤ1.

«Οι δράστες αποθρασύνονται και ο ένας εμπνέεται τελικά από τον άλλον. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Γιατί γίνεται αυτό; Μα γιατί δεν υπάρχει τελικά ουσιαστική τιμωρία. 

Ο φονιάς της κόρης μου κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών και τον προστατεύουν χωρίς να είναι ψυχικά άρρωστος! Αυτά βλέπουν οι μελλοντικοί δολοφόνοι και γίνονται πιο θρασείς», είπε ο πατέρας της Κυριακής.

Ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής καταλήγοντας αναφέρει: «Ξοδεύει το κράτος λεφτά για να προστατεύει τους φονιάδες και όχι τα θύματα. 

Όσο καθυστερούν οι διαδικασίες και για τον φονιά και για τους επίορκους αστυνομικούς τόσο η κατάσταση γίνεται Λερναία Ύδρα. 

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας προστατευτούν τα θύματα, αλλιώς κάθε ημέρα που θα βλέπω τηλεόραση θα ξαναζούμε εγώ και όλοι οι γονείς των θυμάτων τον φόνο των παιδιών μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.