Greek Mafia και χούλιγκανς στο «στόχαστρο» του ελληνικού FBI-Οι 6 τομείς δράσεις

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

Στα βαθιά νερά της ελληνικής εγκληματικότητας αναμένεται να «βουτήξει» το ελληνικό FBI, γνωστή ως Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με έδρα τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, βασικότερος στόχος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος θα είναι η πάταξη της δράσης της Greek Mafia, που δρα ανεξέλεγκτη με εκρηκτικά και δολοφονίες, αλλά και η εξάρθρωση των συστηματικών χούλιγκανς.

Μάλιστα, για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, το ελληνικό FBI θα συνεργάζεται με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και άλλες υπηρεσίες, καθώς στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι πολλές φορές διαπιστώνεται «σύνδεση» του οργανωμένου εγκλήματος με τους χούλιγκαν.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών, τα στελέχη κάνουν λόγο για πιθανό κοινό κέντρο στην ελληνική πρωτεύουσα, καθώς μέσα σε μόλις 40 ημέρες διαπιστώθηκαν δυο διαφορετικές, πλην όμως πολύκροτες υποθέσεις.

Μάλιστα, οι περισσότερες συμμορίες που δραστηριοποιούνται σε κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, έχουν ως «βάση» τη δυτική Αττική, όπου θα πραγματοποιηθούν ειδικές επιχειρήσεις για το «ξήλωμα» των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τη Μύκονο, θα αποτελέσει ξεχωριστό «κεφάλαιο» για τη νέα «υπερ-υπηρεσία».

Τέλος, στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος θα υπάρξει ειδική μέριμνα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από εγκληματικές οργανώσεις σε νόμιμες – ή νομιμοφανείς – επιχειρήσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες γίνεται με όλο και πιο επιτηδευμένο τρόπο και ως εκ τούτου απαιτείται ανάλογη αναβάθμιση των ερευνητικών μεθόδων από τις διωκτικές Αρχές. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.