Γρατσάνης: «Είμαι 100% υπέρ της αποχής, δεν είμαστε όλοι οι διαιτητές μέρος του προβλήματος»

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2023

Ο Βαγγέλης Γρατσάνης, διαιτητής που πριν δύο χρόνια παραιτήθηκε και έφυγε από την Super League 1 μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε αρχικά: «Η γνώμη μου είναι ότι δεν είμαστε όλοι οι διαιτητές μέρος του προβλήματος. Το βασικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είμαστε εμείς. Ξεκινάμε με τους παράγοντες. Αν δεν αλλάξει η παιδεία τους πραγματικά, θα έχουμε μόνο ξένους διαιτητές. Βέβαια, αν ρωτήσεις τον κόσμο αν θέλει ξένους πολιτικούς και δικαστές θα πει ναι. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Το θέμα είναι να λύσουμε το πρόβλημα. Είμαι 100% υπέρ της αποχής των συναδέλφων αλλά δεν θα πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να πουν φέρτε μόνο ξένους και πληρώστε τους. Είναι δυνατόν να φεύγουμε από το σπίτι μας και να μην γνωρίζουμε αν θα γυρίσουμε; Για το συμβάν με τον Τζήλο πείτε μου τι έγινε. Είμαστε, ξαναλέω, μέρος του προβλήματος με τις αποφάσεις μας. Οι διαιτητές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, δεν θα πληρώσουμε τις αμαρτίες των παλιών».

Υπογράμμισε ότι: «Το να φύγεις δεν είναι πάντα η λύπη. Ηταν δύσκολο για μένα να φύγω, δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι και για βιοποριστικούς λόγους. Εγω ήμουν επιχειρηματίας και μου ήταν πιο εύκολο».

Για τους λόγους που οι διαιτητές είναι μέρος του προβλήματος: «Όσοι άνθρωποι είναι στο γήπεδο θα κάνουν λάθη,, οπότε είναι μέρος του προβλήματος. Το αν παίζουν φοβισμένα ή όχι είναι συνάρτηση και άλλων παραγόντων. Γιατί φτάνουν να παίζουν φοβισμένα; Με το VAR, πλέον, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Το αν είμαστε καλοί διαιτητές θα το κρίνουν άλλοι, όχι οι παράγοντες.

Ξεκινήσαμε με ξένους στην Επιτροπή και Έλληνες διαιτητές, το παρακάτω ποιο θα είναι; Δεν υπάρχουν Έλληνες διαιτητές να έρχονται από πίσω. Η ελληνική διαιτησία ήταν υπό επιτροπεία και οι διαιτητές ορίζονταν από ξένους ανθρώπους. Δεν έκανε ορισμούς μόνο ο Μάνταλος. Εφόσον φέρνουν ξένους στην επιτροπή έχουν και την ευθύνη. Ο κ. Μπένετ δεν ήξερε τίποτα από την ελληνική πραγματικότητα. Πρέπει να οριστικοποιήσουμε αν θέλουμε μόνο Έλληνες ή μόνο ξένους.

Πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά οι ανακοινώσεις. Δεν μπορούμε να πούμε κάποιον να μην γράφει κάτι. Οι ομάδες, όμως, πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται συνεχώς με τους διαιτητές. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για συζήτηση. Θα πρέπει να εμπιστευτούμε τους ξένους, εφόσον τους επιλέγουμε. Εμείς κατευθείαν τους χρεώνουμε κάπου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.