Γλυκιά ήττα και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για την ΑΕΚ!

Metrosport Team12 Απριλίου 2023

Σε ένα παιχνίδι με ένταση και δύναμη η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό αλλά πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος χάρη στη νίκη της με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Η Ένωση θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ

Δυνατή εκκίνηση για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι, οι οποίοι πίεζαν ψηλά και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία. Η Ένωση άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της μετά το πρώτο 20λεπτο αλλά ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Μπακαμπού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βαλμπουενά με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Ο Μπιέλ θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα στο 35΄αλλά ο Μπιέλ έκανε μια εντελώς άστοχη επιλογή. 

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και απείλησαν δύο φορές την εστία του Πασχαλάκη. Την τρίτη φορά που έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή, ήρθε η ισοφάριση με τη βοήθεια και του Μπα. Στο 52ο λεπτό ο Τσούμπερ έστρωσε στον Γκαρσία στο ημικύκλιο της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ, ο Σενεγαλέζος στόπερ έβαλε την κόντρα και άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα με το σουτ του Χουάνγκ που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Στάνκοβιτς. Στο 70' ο Τσούμπερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με έναν εντυπωσιακό τρόπο αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ. Οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και παρότι ο Ανίγκο δοκίμασε το 4-4-2 με Ελ Αραμπί και Μπακαμπού στην κορυφή, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει χάρη στη δυνατή μεσαία γραμμή της Ένωσης. 

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων Ολυμπιακός: Πασχαλάκη, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61' Βρουσάι), Φορτούνης, Βαλμπουενά (68' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού. ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (13' Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (73' Γιάνσον), Γαλανόπουλος (73' Σιμάνσκι), Πινέδα, Φερνάντες (63' Ελίασον), Τσούμπερ, Γκαρσία (73' Γκατσίνοβιτς).
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.