Γλυφάδα: Αποβλήθηκε οριστικά η μαθήτρια που έδειρε τη 14χρονη

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2024

Σε οριστική αποβολή εμπλεκόμενης μαθήτριας στον ξυλοδαρμό της 14χρονης -στην περιοχή της Γλυφάδας- προχώρησε το σχολείο στο οποίο φοιτούσε.

Σύμφωνα με το Mega, απομακρύνθηκε από το δημόσιο σχολείο και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα συνεχίσει τη φοίτησή της σε άλλο σχολείο της περιοχής.

Η δεύτερη άμεσα εμπλεκόμενη μαθήτρια στην υπόθεση, η οποία φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο, δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα, αν και ο πατέρας του θύματος ενημέρωσε τη διεύθυνση.

«Για την περίπτωση της Γλυφάδας “τρέχουν” δύο δικογραφίες. Η μία είναι η βασική για το περιστατικό. Ταυτοποιούνται όλο και περισσότερα παιδιά. Ταυτοποιήθηκε και αυτός με τα τατουάζ. Κατέθεσε ως μάρτυρας, όμως υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως στοιχειοθετείται το έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης», δηλώνει ο αστυνομικός, Γιώργος Καλλιακμάνης, προσθέτοντας:

«Τρέχει και μία άλλη, μία προκαταρκτική, για το ηλεκτρονικό έγκλημα. Να δούμε αν υπάρχουν τα αδικήματα της διέγερσης σε πλημμέλημα ή κακούργημα ή η παραβίαση προσωπικών δεδομένων για αυτούς που μετά το επεισόδιο έστελναν μηνύματα, και έστελναν φωτογραφίες των κοριτσιών που ήταν δράστριες. Κάποια προφίλ είναι ψεύτικα».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά, είπε:

«Δεν συμφωνώ με την αυστηροποίηση των ποινών όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Περίμενα να ανακοινωθούν κοινωνικές δομές που θα ασχοληθούν με την οικογένεια κι αυτά τα παιδιά. Οι γονείς είπαν πως δεν φταίνε τα παιδιά τους και επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς. Βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου είναι αντιμέτωποι με ποινές πλημμεληματικού χαρακτήρα. Πλέον οι ποινές θα ανέρχονται στα πέντε (5) έτη φυλάκισης και υψηλές χρηματικές ποινές. Τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.