Γκριεζμάν: Αποχώρησε από τη Γαλλία με το απίστευτο σερί 84 συνεχόμενων συμμετοχών!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου30 Σεπτεμβρίου 2024

Η ποδοσφαιρική Γαλλία είναι σε σοκ μετά την ανακοίνωση του Αντουάν Γκριεζμάν ότι αποχωρεί από την Εθνική Γαλλίας, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2014. 

«Κλείνω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου γεμάτος αναμνήσεις. Ευχαριστώ γι' αυτή τη μαγική περιπέτεια, τα λέμε σύντομα», έγραψε, συγκεκριμένα, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής. Συνόδευσε το μήνυμα με βίντεο, όπου εξηγεί ότι είναι «ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να ανοίξουμε δρόμο για τη νέα γενιά». 

Είπε «αντίο» στην εθνική του ομάδα μετά από 137 διεθνείς αγώνες – 84 από αυτούς συνεχόμενους (76 ως βασικός), στους οποίους σημείωσε 44 γκολ. Επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ! 

Κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018, συμμετείχε στον χαμένο τελικό του 2022, όπως και σε αυτόν του Euro το 2016, ενώ πανηγύρισε και ένα Nations League το 2021. Πολύπλευρος παίκτης, χρησιμοποιήθηκε σε διαφορετικές θέσεις, αλλά, η αλήθεια είναι, ότι στο Euro του περασμένου καλοκαιριού ήταν σκιά του εαυτό του και, μάλιστα, είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. 

Κατέχει τη 3η θέση στη «λίστα» των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των «Πετεινών» (137), ισόβαθμος με τον Ολιβιέ Ζιρού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.