Γκρέμισε... το Φάληρο! Με κόσμο - όπως το ήθελαν - η κηδεία

Δημήτρης Μπούζας07 Νοεμβρίου 2023

Οι νικητές ποδοπάτησαν στην κυριολεξία τους αντιπάλους τους. Πένθος στο λιμάνι. Βουβαμάρα στους βρωμόστομους και αλαζόνες. Μεγάλη εμφάνιση από τους Κετζιόρα, Μπάμπα, Τόμας, Μουργκ, Κουλιεράκη, χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους. Μαγική ενέργεια από τον Κωνσταντέλια, άφησε άφωνους τους πάντες.

Έδωσαν μάχη στο παρασκήνιο για να εφαρμοστεί ένα «παραθυράκι» των κανονισμών, κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε γίνει. Ο δικαστής τους έκανε το χατίρι να βρεθούν στο γήπεδο τους, σίγουροι όντες ότι θα απολάμβαναν και θα αποθέωναν την υπερομάδα τους. Έλα όμως που κάτι παλικαράκια από τον βορρά (που για να λέμε και την αλήθεια αποτελούν εδώ και χρόνια τον εφιάλτη τους), είχαν διαφορετική γνώμη. Έτσι, αντί για χαρές και πανηγύρια, βίωσαν σε απόλυτο βαθμό μια συντριπτική ταπείνωση. Παραβρέθηκαν με την δική τους θέληση και επιμονή και την δικαστική συνδρομή, σε μια βραδιά που έμελλε να καταλήξει σε ότι δεν μπορούσε ποτέ να περάσει από το λίγο για να λέμε την αλήθεια μυαλό που διαθέτουν. Με δυο λόγια, αντί για γάμο… βρέθηκαν σε κηδεία. Μια δραματική ιεροτελεστία αγωνιστικού εξευτελισμού, απίστευτη και απρόβλεπτη. Καλά να πάθουν. 

Μηχανεύτηκαν το «έγκλημα» μη τιμωρία της έδρας και βρέθηκαν εκόντες – άκοτντες σε μία μεγαλοπρεπέστατη κηδεία. Ο μεγάλος ΠΑΟΚ με συνοπτικές διαδικασίες τους τσαλάκωσε. Οι αετοί του βορρά με μια αρχοντική άνεση, σε μια υψηλού επιπέδου πτήση, άφησαν εντυπώσεις που σε υποχρεώνουν να τους σεβαστείς, αλλά και να τους αποθεώσεις. Επί του προκειμένου ο κόουτς Λουτσέσκου και οι παίκτες που χρησιμοποίησε χθες, έγραψαν – ή επανέλαβαν – μια συντριπτική νίκη, παρόμοια από εκείνες που έζησαν στο παρελθόν, με τις «τεσσάρες» μέσα στο κολαστήριο. Ο Ρουμάνος κόουτς πήρε την ταυτότητα του Ισπανού συναδέλφου του και οι παίκτες του χωρίς υπερβολή τα… σώβρακα των αντιπάλων τους. Μεγάλη εμφάνιση ομολογουμένως, με μια στρατηγική και την αντίστοιχη διαχείριση από πλευράς Ραζβάν, να αγγίζει το άριστα. 


Ο Ρουμάνος δικαιώθηκε σχεδόν σε όλες του τις κινήσεις. Έσφιξε και σοβάρεψε την άμυνα του με τον εμπειρότατο Κετζιόρα και τον βελτιωμένο συνεχώς Σάστρε, πίστεψε στο δίδυμο των νεοαποκτηθέντων χαφ Μεϊτέ και Οζντόεφ, εμπιστεύτηκε τον Μπράντον, αλλά και τον Μουργκ. Στόχευσε με ακρίβεια και πήρε από όλους το 100%. Ο Κοτάρσκι κέρβερος, ο Μπάμπα εκπληκτικός όπως συνήθως, ο Πολωνός «λίρα 100». Ο Κουλιεράκης κέρδισε όλες τις μάχες στον αέρα, βοήθησε ο Τάισον. Έστειλε και πάλι στο πλεκτό την μπάλα ο Ζίβκοβιτς. Πρόσωπο της νίκης ασφαλώς ο Μπράντον, ήταν το καλύτερο παιχνίδι του. Το… κερασάκι στην πολυόροφη χθεσινή ασπρόμαυρη τούρτα, το έβαλε (ποιος άλλος;) ο Κωνσταντέλιας με τη μαγική ενέργεια, που άφησε άφωνους τους «επιστήμονες». 

Παγιδευμένοι στην ντροπή με την «τεσσάρα» και απελπισμένοι οι γηπεδούχοι, εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές αλλαγές και μείωσαν το σκορ. Δεν κατάφεραν όμως να ελαφρύνουν την βαθύτατη οδύνη και το πένθος, που από χθες είναι βυθισμένο το λιμάνι. Θα κλείσουμε αφού δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους θριαμβευτές, με την παράφραση μιας έκφρασης που χρησιμοποίησε ο δικαστής, ώστε οι «επιστήμονες» να προσέλθουν ελεύθερα στη έδρα τους: «Θα είναι πολύ μακριά μόνο η χθεσινή νύχτα ή θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες, όπως μετά τη χθεσινή κηδεία;» Δύσκολα θα ξεχαστεί αυτή η ταπείνωση. Μπράβο στον ΠΑΟΚ.

ΥΓ1: Όμορφο στιγμιότυπο μετά τον αγώνα, η τούρτα των γενεθλίων στον εορτάζοντα Οζντόεφ, ο οποίος σημειωτέον ήταν και ο παίκτης που έτρεξε περισσότερο, μαζί με τον Μπάμπα στο χθεσινό παιχνίδι της μεγάλης νίκης.

ΥΓ2: Απαρατήρητη η διαιτησία, δίκαιος και αντικειμενικός ο Γερμανός ρέφερι Ντάνιελ Σλάγκερ.

ΥΓ3: Ο Ραζβάν δεν δίστασε και χθες με την δήλωση του, να στείλει το μήνυμα του: «Αντιμετωπίζουμε καλούς αντιπάλους με πλήρη στήριξη από το σύστημα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.